„Minek neked ez a másodosztályú halál?” – Dalpremier! Negyvenkettő: Másodosztály

2022.03.22. 10:52, srecorder

negyvenketto.jpg

Az alter/indie vonalon mozgó Negyvenkettő még 1998-ban adta első koncertjét, de első EP-jüket csak egy hosszú szünet után, 2018-ban jelentették meg Járat a Holdra címmel. A Tovább tart című klipjét, amely a szerelmi csalódásból csinál keserű viccet, 2018 nyarán a Recorder mutatta be. A tavalyi Félkész dalban a megszokott, vidám, alteres szöveg reggae-s lüktetéssel szólalt meg, a most debütáló Másodosztály ezzel szemben egy súlyosabb, szókimondóbb szám.

„Ez a dal egy régebbi, még ki nem adott szerzeményünk átdolgozása, amit az előzővel együtt a tavalyi lezárások alatt készítettük, amikor nem volt túl jó kedvünk, és ez érezhető is rajta. Aztán először inkább a másodiknak felvett, vidámabb dalt jelentettük meg, de most megint olyan a helyzet a világban, hogy a Másodosztály abszolút passzol a hangulathoz. Bár vannak benne finom, zongorás-hegedűs részek, de a végére már a duplázó is előkerül. A régebbi verziót végig én énekeltem, de most csak a refrénekre korlátoztam magam, mert így sokkal erőteljesebb az üzenet, ha egy nő szájából, vagyis György Anditól halljuk” – mondta Nagy Balázs Krisztián, a zenekar énekes-gitáros-dalszerzője a szám születéséről.

A Negyvenkettő rutinos zenészekből állt össze: György Andi (Cabaret Medrano) énekel és hegedül, Horváth Gábor (Balaton, Pluto, Cabaret Medrano) basszusgitározik, Martinkó Tamás (Pluto, Lidérc) szólógitározik, a frontember szerepét pedig Nagy Balázs Krisztián énekes-gitáros látja el.

A Másodosztály meghallgatható minden streaming-platformon.

Negyvenkettő a Facebookon. Honlap.

fotó: Bende Csaba

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/03/22/dalpremier_negyvenketto_masodosztaly
„Minek neked ez a másodosztályú halál?” – Dalpremier! Negyvenkettő: Másodosztály
süti beállítások módosítása