„Ez a lemez segített feldolgozni életem legszarabb időszakát” – Dal- és klippremier! Kelemen Kabátban: Az elmúlt húsz év

2022.03.12. 13:15, srecorder

kelemen-kabatban.jpg

A Kelemen Kabátban régóta nem jelentkezett új dallal, de időközben megírták legutóbbi lemezük, a „megkomolyodásukat” jelző Fehér angyal „folytatását”, a Józsi albumot, ami a mai zenehallgatási trendeket követve nem egyben fog megjelenni, hanem hetente adagolják: minden szombaton feltesznek egy-egy dalt a közösségi felületekre és a streaming-oldalakra. Az első számot (Ez még az ördögé) már eljátszották a Szerencseszombat stúdiójában élőben a Hősökkel, most pedig Az elmúlt húsz év debütál egy live session felvételen.

Horváth Boldi énekes élete legfontosabb lemezének nevezte a Józsit. „Ez a lemez segített feldolgozni életem eddigi legszarabb időszakát, amit magánéleti és szakmai (Covid) szívások okoztak egyaránt. Most már, ha meghallgatom bármelyik dalt, egyből jókedvem lesz, és a lelkiállapotom is stabilizálódott szerencsére, úgyhogy nemcsak egy terápiás lemez, hanem egy bizonyított terápiás lemez! Természetesen pont annyi könnyedség, humor és sokszínűség van rajta, mint minden Kelemen-lemezen és az életben is” – mondta Boldi, aki mivel érzékeny-ösztönös dalszerzőnek tartja magát, és az elmúlt két év történései bénítóan hatottak rá, sokáig nem is kezdett el új számokat szerezni a karantén alatt. „Úgy voltam vele, hogy megvárom, amíg érnek impulzusok, és igazán kedvem lesz dalt írni. Hála Istennek, ez idén télen megtörtént, és rengeteg ihlet és ötlet jött belőlünk, a pozitív témák mellett ezt a rossz időszakot is megfelelően fel tudtuk dolgozni dalok formájában” – mondta a 2019-es Fehér angyal óta eltelt időszakról.

KELEMEN KABÁTBAN-INTERJÚNK ITT OLVASHATÓ.

A most bemutatkozó Az elmúlt húsz év „egyrészt szól arról a tudati boldogságról, amit nem tud befolyásolni érzelmi vagy egyéb válság, másrészt arról az örömről, amit egy váratlan szerelem tud okozni az emberben. Ilyenkor rászakad az emberre a motiváció és a boldogság, és nagyon el tud indulni jó irányba” – fűzte hozzá az énekes-szövegíró, aki szerint egy klasszikus Kelemen Kabátban-lemez várható tőlük, ami ugyanakkor a Fehér angyalhoz képest érettebb lesz. „Amiben talán picit más, mint az eddigiek, hogy szerintem ez a legszemélyesebb lemezünk, nem nagyon van töltelék sor, mindenhez személyes kapcsolat fűz.”

És hogy miért Józsi lemez? „Józsi egy barátom, és a barát az, aki minden szar esetén mellettünk marad, Józsi a barátságot szimbolizálja tehát.”

A Kelemen Kabátban előszeretettel kooperál más zenekarokkal – legutóbb a Születésnapban Nagy Feróval, a Jó reggelt boldogságban pedig a Follow the Flow frontemberével, Fura Csével alkottak közösen –, és az új lemezen is lesznek közreműködések, hogy kikkel, azt egyelőre nem árulták el.

és a Hősökkel közös Ez még az ördögé stúdiófelvétele:

Kelemen Kabátban a Facebookon.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/03/12/dal-_es_klippremier_kelemen_kabatban
„Ez a lemez segített feldolgozni életem legszarabb időszakát” – Dal- és klippremier! Kelemen Kabátban: Az elmúlt húsz év
süti beállítások módosítása