A tapsolást és az éneklést is betiltották a BTS koreai koncertjein

2022.03.12. 09:38, srecorder

bts-crop.jpg

Bár a koncertsorozat címe Permission To Dance On Stage (Engedély a színpadon táncolásra), az élő koncertezéshez visszatérő BTS rajongóira ez az engedély nem vonatkozik. Aki ellátogat a háromnapos (március 10-12-13.), világszerte – ma este a magyar mozikban is – élőben is sugárzott koncertekre a Szöuli Olimpiai Stadionban, annak tilos tapsolnia, énekelnie, kiabálnia, felállnia és hangosan örülnie a hatályos dél-koreai járványintézkedések értelmében.

Dél-Korea járványkezelését az egész világ csodálta a pandémia kirobbanása után, ennek ellenére aők sem kerülhetik el az újabb hullámokat, februárban rekordmértékű fertőzöttet azonosítottak az országban. Ennek megfelelően korlátozások is érvényben vannak, és bár lehet koncerteket tartani, a jegyeknek maximum a felét adhatják el egy-egy rendezvényre. A 70 ezer fő befogadására képes Olimpiai Stadionban még ennél is szigorúbb szabályokat hoztak a BTS koncertjeire, amikre 15 ezer embert engednek be (oltási igazolással vagy negatív teszttel), és ők is maximum a helyszínen kiosztott műanyag tapsolókkal zajonghatnak, se énekelniük, se tapsolniuk nem szabad.

Persze nem is maradtak el a vicces mémek a koncertekről.

A BTS-t elmondásuk szerint megviselte a tiltás, és az első, március 10-ei koncert alatt (és még utána is) végig azon aggódtak, vajon elég jól érzik-e magukat a rajongók. A ma esti (március 12-ei) koncertet a magyar mozik is vetítik élőben (hogy pontosan hol, azt itt lehet végigböngészni). Ott már nyugodtan lehet énekelni és tapsolni is, bár felállni azért nem ajánlott.

Címkék: bts
https://recorder.blog.hu/2022/03/12/a_tapsolast_es_az_eneklest_is_betiltottak_a_bts_koreai_koncertjein
A tapsolást és az éneklést is betiltották a BTS koreai koncertjein
süti beállítások módosítása