Poster Child: Még egy dal az új Red Hot Chili Peppers-lemezről

2022.03.04. 08:55, srecorder

Április elsején jelenik meg az RHCP új lemeze, az Unlimited Love, amin újra John Frusciente gitározik. A nyitó Black Summer után most még egy számot közzétett róla a zenekar.

„Aki szerette a Stadium Arcadiumot, annak az új anyag is be fog jönni” – ígérte még korábban Rick Rubin producer, arra utalva, hogy az Unlimited Love is meglehetősen eklektikus lesz: az NME szerint akad rajta szörfrock, soulos ízesítésű jamdal, sőt popos refrénnel feldobott „csatorna-punk” és egy grunge szám is. A Poster Child egy jó kis grúvra ültetett, minimalista és erősen szövegcentrikus funk/rapszám, amiben Robert Plantet, a Motörheadet, a Ramonest, a Judas Priestet és a Duran Durant is megemlíti Anthony Kiedis. A Facebookon megtekinthető a hozzá készült animációs klip is.

A zenészek az NME adott nagyinterjúban beszámoltak arról is, hogy a korábbiaknál sokkal jobb hangulatban telt a közös alkotás, mert ezúttal sikerült félretenni az egójukat, és nem voltak olyan kompetitívek, mint a Mother’s Milk vagy akár még a By The Way idején is, amikor egymás rovására akartak érvényesülni dalszerzőként, és elárulták azt is, hogy miért vették vissza Fruscientét a zenekarba.

A RHCP június 15-én Thundercat és ASAP Rocky társaságában játszik a Puskás Arénában.

https://recorder.blog.hu/2022/03/04/poster_child_itt_van_meg_egy_dal_az_uj_red_hot_chili_peppers-lemezrol
Poster Child: Még egy dal az új Red Hot Chili Peppers-lemezről
süti beállítások módosítása