„Vágott már át a véleménybuborékod?” – Dal- és klippremier! Vic Willow: Labyrinth

2022.02.22. 10:53, srecorder

vic-willow-melancholia.jpg

„Ismerős az élmény, amikor a másik emberrel még csak vitatkozni sem tudsz, mert nem egyszerűen a véleményetek különbözik, hanem a valóságotok? Vágott már át annyira a véleménybuborékod, hogy hirtelen azt se tudtad, hol a fent és hol a lent?” Erről szól a Dr. Melancholia industrial/shock rock zenekarból is ismert, a First Aid 4 Souls Fire című albumán is éneklő Vic Willow második szólólemezének első klipje, a Labyrinth.

A Dr. Melancholia 2014-es feloszlása után öt évvel, a Humanoid című lemezével debütált szólóban Vic Willow, akinek idei konceptalbuma, a Melancholia egyfajta új öndefiníció. Hangzásában az ipari elektronikát olykor jazzes vagy épp keleties ízekkel, néhol simogató, máskor kockára torzított gitárokkal fűszerezi, míg képi világában immár fő identitáselemként jelenik meg az egykor elleplezni vágyott kelet-európaiság.

„Nincs miért félnünk a pokoltól – hiszen oly megszállottan építjük. Alapvető erkölcsi és kulturális konszenzusok bomlanak föl, a konstruktív konfliktusok hűlt helyén sértődés, gőg, kirekesztés és cinizmus burjánzik. A világ szép lassan megismerhetetlenné, reflektálhatatlanná válik” – mondja Vic a lemez koncepciójáról, amelybe tökéletesen illeszkedik az első single-ként kihozott Labyrinth. „A dal egy nyugtalan elme összeomlásának pillanatképe. A feltöredező valóság nyomasztó zűrzavarát és magányát énekli meg. A szorongató atmoszférát zeneileg olyan motívumok teremtik meg, mint a dal egészét kísértő túlvilági gitárdallam, a véletlenszerűen megszólaló ütős hangszerek, valamint az eredeti és a visszafelé játszott sávokat egymásra rétegző dobloop.”

A videoklip teljes egészében, a forgatókönyvtől az utómunkáig Illés Helga munkája. Az alkotó fotográfus, és ezt a koncepció nyilvánvalóvá is teszi. A klip ahelyett, hogy egy történetet mesélne el, olyan képek, rövid jelenetek sorozatát tárja a néző elé, amelyek hol a szöveggel vannak asszociatív viszonyban, hol pedig a zene hangulatára rezonálnak.

Vic Willow a Facebookon és az Instagramon.

fotó: Illés Helga

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/02/22/_vagott_mar_at_a_velemenybuborekod_dal-_es_klippremier_vic_willow_labyrinth
„Vágott már át a véleménybuborékod?” – Dal- és klippremier! Vic Willow: Labyrinth
süti beállítások módosítása