Hogyan gitározzunk kanapén fekve. Courtney Barnett: Things Take Time, Take Time (lemezkritika)

2022.02.19. 10:08, vferi

cb.jpg

Az utóbbi évtized egyik legtehetségesebb énekes-dalszerzője, a három éve Magyarországon is koncertező ausztrál Courtney Barnett egy újabb erős lemezzel jelentkezett. Ez a kritika először a Recorder magazin 90. számában jelent meg.

Ha próbáltál már tévénézés közben gitározni, akkor tudod, hogy a kanapén elheveredve csak ujjal lehet maszatolni a hangszeren. Ezt teszi Courtney Barnett is, csak ő éppen a színpadon, ami egészen egyedi a rocktörténelemben. Ha már az ülőalkalmatosságoknál tartunk, a The White Stripesnak volt egy kanapés klipje, és annak a számnak (We're Going To Be Friends) a refrénje erősen visszaköszön az If I Don't Hear from You Tonightban. 

A borítón található eltérő árnyalatú kék pacák az unalomban található örömöt próbálják sugallni, a Write a List of Things to Look Forward To pedig egyértelműen mutatja a "karantén van, írok egy lemezt" eredőjét. A lemez egyértelmű csúcsa a Rae Street, ahol felvillan a művész gyermekkora, ahogy az apja leülteti maga elé a lányát, hogy közölje vele: az idő pénz, és a pénz egy embernek sem barátja. Ezzel felkészítette kicsi Courtney-t az életre, de sok kedvet nem adott neki hozzá. 

courtney_barnett250.jpgElőadó: Courtney Barnett

Cím: Things Take Time, Take Time

Kiadó: Mom + Pop Music

Megjelenés: 2021. november 12.

Műfaj: indie-rock

Kulcsdal: Rae Street

 

 

8/10

Kristóf Norbert

https://recorder.blog.hu/2022/02/19/courtney_barnett_things_take_time_take_time_lemezkritika
Hogyan gitározzunk kanapén fekve. Courtney Barnett: Things Take Time, Take Time (lemezkritika)
süti beállítások módosítása