Albumpremier! Pécs On Stage II

2022.02.18. 08:58, srecorder

pecs_on_stage_marion.jpg

Két éve bizonyítja a pécsi elektronikus zenei műhely, a BETWIXT égisze alá tartozó Pécs On Stage sorozat, hogy Baranya megyében mindig lehet újabb tehetségeket találni. A pécsiek a 2021-es évtől is egy, az évadban bemutatott produkciók egy-egy dalát felvonultató válogatáslemezzel köszönnek el, ami az első POS-album után szintén a Recorderen hallgatható meg elsőként.

posii_cover_front_1000x1000.jpgA havonta jelentkező videósorozat pécsi zenei produkciókat – legyen szó vokalistákról, zenekarokról, elektronikus zenei előadókról, vagy akár DJ-kről – mutat be. Minden videót különleges, nem ritkán kultikusnak tekinthető pécsi helyszíneken rögzítenek – a második évadban például a Zsongor-kő kilátónál, a Pécsi Nemzeti Színházban, vagy a Malomvölgyi-tónál.

A 2021-es szezont összegző válogatáslemez is eklektikus zenei kalandozásra invitál, hiszen funky hiphopot (Dirt Danger, plusz 00Z és Sirmo), lírai ukulele-dallamokat (Kati Wintermans), kompromisszummentes zúzdát (VODKA FOR KIDS), hamisítatlan pécsi alter zenét (DOGGOS, illetve The Beans) és egyszálgitár szívfacsarást (a Kispál Andrással együtt dolgozó Püspöki Péter) egyaránt találunk rajta. Az elektronikus zene is képviselteti magát a UK garage felé kacsintgató Ferko és Veres Palne, a legfinomabb német elektronikát megidémarion és illben, illetve a minimalista, végletekig lecsiszolt dallal jelentkező Andrash révén. A lemez hangképére és vizualitására sem lehet panasz, előbbiért Stámusz Ferenc, utóbbiért Lugosi Tamás Scham felelt.

A lemez elérhető minden nagyobb streaming-platformon, a videók pedig a YouTube-on.

A február 19-i, Made In Pécs Caféban esedékes lemezbemutatón, a lokálpatriotizmus jegyében további helyi erőkkel, a Hajnali Sörfőzőkkel, illetve a Kiscsipesz Studioval közösen megálmodott Pécs On Stage kézműves sörrel jelentkeznek. A belépés ingyenes, Fb-esemény errefelé.

A Pécs On Stage a Facebookon.

headerfotó: Csortos Szabolcs

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/02/18/albumpremier_pecs_on_stage_ii
Albumpremier! Pécs On Stage II
süti beállítások módosítása