"Elképzelsz egy idilli életet, 2020 olyan volt" - Fodor Máriusz A Nagy Évem podcastban

2022.02.13. 17:43, vferi

wide1_101.jpg

A Nagy Évem podcast tizenötödik adásának vendége Fodor Máriusz zenész, dalszerző, producer, pék és apa. A Kaukázus és a Magashegyi Underground nevű együttesek egykori tagja, a Banana Records kiadó egyik vezetője, aki a saját dalait Superflake néven adja ki. Keresd az adást a Spotifyon, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban vagy más ismert podcasthallgató appekben!

Fodor Máriusz gyerekkkorában a szülei műszaki boltjából hétvégére hazahozott szintetizátort nyomkodta, tiniként Illegal fedőnév alatt gyártotta a chiptune-zenéket, például a Géza férjhez megy című örökbecsűt. Hiába ért el sikereket különböző versenyeken a szerzeményeivel, szülői nyomásra gazdasági főiskolán végzett, és előbb borotvákat próbált rátukmálni vidéki boltosokra, később Szlovákiában vitt laptopbizniszt. Jó pár évvel később tért csak vissza a zenéléshez, és a Kaukázus és a Magashegyi Underground tagjaként megtapasztalta, milyen a magyar popsiker. Ezzel párhuzamosan elkezdett reklámzenéket írni, és hamar az ország egyik legtöbbet foglalkoztatott reklámzeneszerzőjévé vált, aki egyszerre tud gyors és minőségi lenni, de benne volt a keze az Aranyélet című HBO-sorozat főcímzenéjében is.

wide2_84.jpg

Egy pont után kissé beleunt a rocksztár életformába, autodidakta módon megtanulta a levelestészta-készítés fortélyait, és Nigériában indított pékbizniszt (aki vizuális típus, itt megnézhet egy csomó fotót Máriusz nigériai időszakából). Beszélgettünk a Férfikör nevű titokzatos egyesületről is, aminek a noszogatása nélkül Máriusz lehet, hogy soha nem tudta volna rávenni magát, hogy elkezdje a saját dalait csinálni. Szó esett a Kamával közösen gründolt kiadójáról, a Banana Recordsról, illetve arról, milyen szerencsés véletlenek útján jutott el abba a helyzetbe, hogy a Fókusz című tévéműsor hétperces riportban számolt be az első gyermeke születéséről.

Máriusz nagyon inspiráló, energikus személyiség, aki mindenben a pozitívumot látja. Hirtelen nehéz is volt kiválasztania a nagy évét, mert "annyira sok jó dolog történik mindig", de végül 2020 mellett döntött, és ezt alaposan meg is indokolta.

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban! 

A podcast műsorvezetője Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Kenczler Marci felel, az adás producere Huszár András volt.

A Nagy Évem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/02/13/fodor_mariusz_a_nagy_evem_podcastban
"Elképzelsz egy idilli életet, 2020 olyan volt" - Fodor Máriusz A Nagy Évem podcastban
süti beállítások módosítása