Transzcendens hullámok – Szerdán Zságer Balázsék meditatív live actje a Turbinában!

2022.01.25. 12:50, srecorder

zsager-balazs.jpg

Hogyan fejleszthetjük a hallgatás képességét? Mi történik az elménkben, miközben hallgatunk? Hogyan zárjuk ki teljesen a külvilágot? Zságer Balázs (Žagar, Free Sequence) meditációs live act sorozatot indít a Turbinában ambient, drone és psy-chill zenékkel, első alkalommal január 26-án, Mákó Rozi és Siblicity társaságában.

„Már jó ideje a zene spirituális, transzcendens vetülete izgat. Azt gondolom, hogy a zene egy olyan rezonancia az univerzum rezgéseivel, amelynél jobbat még nem talált ki az emberiség. A hangok konkrét tudatalatti hatásai érdekelnek, és az, hogy mi az a pont, amikor az ember teljesen kizárja a külvilágot és hagyja, hogy magával sodorja a zene” – mondja az új kezdeményezésről Zságer Balázs, aki alkotótársaival igyekszik majd ehhez minél kedvező körülményeket teremteni, például nem lesznek villogó fények, helyette félhomály, kanapék, szőnyegek. A Transcendent Waves eseményeken az élőben születő ambient szövetekben és a pszichedelikus elektronikus zenékben merülhetünk el, „a meditációs hallgatás segítségével mélyebben éljük meg az öntudat és az éberség pillanatait; a hangok gyógyító ereje hatással lehet a figyelmünkre, a kreativitásunkra egy olyan világban, amely napról napra hangosabb lesz.”

A Transcendent Waves eseményeken mindig live acteket hallhat majd a közönség, holnap 18.30-as kezdettel Mákó Rozi (Exiles), Zságer Balázs, és Siblicity (Totim Origins) relaxáló zenéit élvezhetjük.

Jegyvásárlás. Az esemény Facebook-oldala.

 

https://recorder.blog.hu/2022/01/25/holnap_zsager_balazsek_meditativ_live_actje_a_turbinaban
Transzcendens hullámok – Szerdán Zságer Balázsék meditatív live actje a Turbinában!
süti beállítások módosítása