„Hadd létezzem megint natúr” – Klippremier! Magidom: Natúr újragondolva

2022.01.05. 13:04, srecorder

magidom_1.jpg

Különleges, színházi elemekkel és vendégzenészekkel színesített koncertet ad Életközeli élmény címmel január 21-én a Magidom a Müpában, ahol a zenekar több dalát is teljesen új zenei köntösben hallhatjuk. Így lesz ez a Natúr című dal esetében is, amelynek áthangszerelt verziója most debütál egy videoklip kíséretében. Ez az átértelmezés a zenekar hamarosan megjelenő válogatáslemezére is felkerül, amin kedvenc szerzeményeik újragondolt változatai kapnak helyet.

A Magidom 2021-ben három dalt jelentetett meg. Az Ó egek, a Van az a pénz és a Színarany már egy új lemezanyag előfutárai, a háttérben azonban készült egy átdolgozás-album is, amin az elmúlt tíz évben kiadott Magidom-dalok kapnak teljesen új zenei formát. Az Újragondolva című, hamarosan megjelenő anyagról a Csomagol az Idő után most a Natúr című dal vonósokkal és fúvósokkal színesített átértelmezése jelenik meg, amelyet Erős Márton hangszerelt, és egy klip is készült hozzá Kevély Máté operatőr vezetésével.

Benyhe Robi dalszerző énekes-gitáros így mesélt a dalról: „A régebbi dalaink közül a Natúr az egyik kedvencem. Éppen most esett le, hogy kereken tíz éve készült az első barkács-demó belőle, amit Soma barátom dalszövegére készítettem. Végül a 2014-es Turistajel című bemutatkozó nagylemezünkre került rá, de azóta is szinte minden koncerten játsszuk, általában az én kérésemre… Azért a többiek és a közönség is szereti szerencsére. Rendes koncerten kifejezetten nyersen, magunkhoz képest zúzósan játsszuk. Anno erre készült az első hivatalos klipünk is, ami elég beteg lett a maga módján. A most megjelenő újragondolt verzió hangban és képben is egy elég más megközelítés.”

Bajnok Balázs gitáros így folytatta: „Erős Márton közreműködésének hála egy vonós-fúvós alapú, keringőjellegű átdolgozás készült még korábban, amit tavaly végre rögzíteni is tudtunk. A hangmérnök Bodnár Péter (Zsiráf szand) volt, a videó pedig az Eötvös 10-ben forgott Kevély Máté operatőri segítségével. Izgalmas volt a forgatás, mert viszonylag rövid idő alatt több dal képanyagát is rögzítettük. Nagyon hálásak vagyunk minden résztvevőnek. A Natúrt is visszük majd a Müpába, ahová velünk tartanak majd vendégzenész barátaink is.”

Hamarosan az Újragondolva lemez további felvételei is napvilágot látnak, élőben pedig január 21-én, a Müpában lehet meghallgatni a dalokat a Magidom Életközeli élmény című koncertszínházi produkciójában. Jegyvásárlás, Facebook-esemény.

Magidom a Facebookon

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2022/01/05/_hadd_letezzem_megint_natur_klippremier_magidom_natur_ujragondolva
„Hadd létezzem megint natúr” – Klippremier! Magidom: Natúr újragondolva
süti beállítások módosítása