„Itt volt az ideje, hogy belemeneküljek a nyugalomba” – EP-premier! Wave of Sound: Stillness

2021.12.21. 15:15, srecorder

wos_stillness_photo2.png

Pár hete Vághy Tamással közös dalát mutatta be nálunk Csécsi Andor, most pedig új EP-vel jelentkezik modern-klasszikus, zongoraközpontú projektje. A Wave of Sound Stillness című, a slow life és a pozitív rezgések megélésére buzdító szóló-zongoraanyaga elsőként a Recorderen hallható.

„A Stillness egy számomra lélekringató pillanat, aminek darabjait nagyon jó érzés volt rögzíteni, és a régebbi dalokat újra megélni egy kicsit más irányból. Úgy éreztem, hogy itt a tökéletes ideje annak, hogy belemeneküljek a nyugalomba, a saját lelki mélységeimbe és hatalmas levegőt véve kitárjam magam előtt őszintén a gondolataimat. A folyamatos alkotás, a zene tanulása, önmagam megismerése, a játék szeretete visz előre ezen az úton. Bízom benne, hogy ezek a dallamok adhatnak egy kis pozitív rezgést ezekben a zajos időkben. Merjünk lelassulni, megélni és megérteni a minket körülvevő érzéseket” – meséli Andor az EP születéséről.

Az öt dalt tartalmazó kislemezen három régebbi, átdolgozott dalt, valamint két új számot is hallhatunk, a címadó Stillnesst és a különleges hangulatú Inner Peace-t. „Az Inner Peace-ben nem csak zongorát hallhatunk, a pianínót kíséri egy xilofon is, ami egy kis játékosságot visz a dallamhurokba, mintegy választ kapva a kérdésekre. A Stillness egy nagyon friss darabom, pár hete írtam meg, egy kifejezetten magamba merengős pillanatban, nem akartam kiszakadni belőle, és a zajos felt zongora hangzás miatt egy igazán intim és bensőséges darab született a lemez nyitányaként.”

A Wave of Sound január 21-én élőben is hallható lesz Budapesten a Garden Wonder eseményén, a bittersweet popot játszó BÖBE és Konkoi neo-modern klasszik zeneszerző társaságában.

Wave of Sound a Facebookon

headerfotó: Révész Rebeka

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2021/12/21/_itt_volt_az_ideje_hogy_belemenekuljek_a_nyugalomba_ep-premier_wave_of_sound_stillness
„Itt volt az ideje, hogy belemeneküljek a nyugalomba” – EP-premier! Wave of Sound: Stillness
süti beállítások módosítása