Kísérletek a zongora, az ambient és az elektronika határterületén – Dal- és klippremier! Wave of Sound x vaghy: UNTOLD

2021.12.01. 14:55, srecorder

wave-of-sound-vaghy.jpg

Csécsi Andor zenei projektje, az olasz Blue Spiral Records kiadó által jegyzett, a space pop felől indult Wave of Sound a zongoraközpontúbb modern-klasszik zene és az ambient irányába hullámzott át az elmúlt években. Andor múltévi, kritikailag is elismert Echoes című lemezét jövő tavasszal követi majd egy újabb fejezet, melynek egyik darabja a most hallható Untold című dal, amit vaghy-val közösen építettek fel.

Vághy Tamás zongorista-zeneszerző, az Anna and the Barbies állandó billentyűse, a Nils Frahm által útjára indított Piano Day itthoni nagykövete és szervezője évek óta kísérletezik a zongora és az elektronika határterületein, és hamarosan a Théque Records kiadónál jelenteti meg első lemezét. Legutóbbi szerzeményét (abandoned forest) a legendás KEXP rádió műsorában is játszották, a most megjelent közös dalba pedig egy lüktető és sok rétegből álló irányt vitt.

wave_of_sound_x_vaghy_untold_cover.jpg

„Az Untold első demóját még év elején küldtem el Tamásnak, hogy kezdjünk el ötletelni, kibontogatni a hangulatokat. A dal egy el nem mesélt történet, ami körülvesz minket, összefonódnak a magunkkal hozott emlékek, megmutatja a közös alkotás sokszínűségét. Az általam először feljátszott, inkább a zongorára koncentráló alapot vaghy nagyszerűen mosta össze a szintetikusabb és sokrétegű szintetizátorsoundokkal. Ha figyelmesen hallgatjuk a dalt, akkor sok-sok apró dallam hallatszik, amelyek sokszor kérdezz-felelnek egymásnak, a tőlünk hozott különböző zenei hangulatok miatt válik izgalmassá ez az alkotás.

A dalhoz készült egy nagyon különleges hangulatú vizuál is, melyet a fehéroroszországi Brestben alkotó M-Art Production csapata vett filmre. „Amikor megláttam a felvételeket, pontosan azt éreztem, hogy nagyszerűen vizualizálja a dalunk sokszínűségét, egy különleges utazás lett a videó, melyben érdemes elmerülni– tette hozzá Andor.

Íme az Untold, amely már a Spotify-on is elérhető, hallgatható.

Wave of Sound a Facebookon

vaghy a Facebookon

headerfotó: Révész Rebeka

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2021/12/01/_osszefonodnak_a_magunkkal_hozott_emlekek_dal-_es_klippremier_wave_of_sound_x_vaghy_untold
Kísérletek a zongora, az ambient és az elektronika határterületén – Dal- és klippremier! Wave of Sound x vaghy: UNTOLD
süti beállítások módosítása