Itt a Hangfoglaló Program – HOTS SongLab: ahol a magyar zene és a nemzetközi szakértelem egymásra talál

2021.11.07. 12:00, trecorder

sinco_songlab_211012ssr_012.jpg
A HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda a SuperSize Recordinggal és az Artisjusszal közösen idén is megrendezte a HOTS SongLab produceri workshop-sorozatot.

A program először 2019-ben mutatkozott be azzal a céllal, hogy a nemzetközi piacra vágyó magyar produkciók külföldi producerektől leshessenek el bevett gyakorlatokat az utómunkában, a személyre szabott workshopok végeredménye pedig nyolc olyan dal, amik végső formájukat folyamatos párbeszédben nyerhetik el a SuperSize falai között. Idén közel kétszáz, az összes könnyűzenei műfajt lefedő jelentkező közül összesen nyolc produkció kapta meg a lehetőséget. Fontos tudni, hogy a producerek kódolva kapták meg a beküldött demókat, így kizárólag a dalok minősége alapján választottak két-két dalszerzőt – Tommaso Colliva (Muse, Franz Ferdinand, Damon Albarn) végül betegség miatt nem tudott részt venni a programon, az ő kiválasztottjai John Foyle segítségével haladtak.

Marc Urselli (Nick Cave, Sting, Lou Reed) Nádas Barbarát és Laihot választotta ki a közös munkára, John Foyle (Gorillaz, Blur, Damon Albarn, Years & Years) Co Lee-vel, a Hello Hurricane-nel, ZSÜD-del és a Mayberian Sanskülotts-szal dolgozott együtt, míg november elején a HOTS SongLab visszatérő kedvenc producere, Matt Lawrence (Adele, Amy Winehouse, Ellie Goulding) az I am Soyuz és boebeck dalain dolgozott.

Minden producer-dalszerző páros más és más területre fókuszált a workshop ideje alatt, de a készülő dalok nagy része szinte kész állapotban jött ki estére a stúdióból. Ezeket a következő pár hónapban reményeink szerint már mindannyian hallhatjuk, a HOTS pedig segítséget nyújt még abban is, hogy az elkészült művek utóélete minél nagyobb nemzetközi figyelmet kaphasson.

www.facebook.com/hotsmusichu/

sinco_songlab_211018ssr_013.jpg

A cikk a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával készült.

https://recorder.blog.hu/2021/11/07/itt_a_hangfoglalo_program_hots_songlab_ahol_a_magyar_zene_es_a_nemzetkozi_szakertelem_egymasra_talal
Itt a Hangfoglaló Program – HOTS SongLab: ahol a magyar zene és a nemzetközi szakértelem egymásra talál
süti beállítások módosítása