Itt a Hangfoglaló Program – A Sorbonne Sexual következő lemeze több lesz egy COVID-lábjegyzetnél

2021.10.18. 14:00, trecorder

bands_through_the_lens_2.jpg
A tagcsere felkavarta az állóvizet a Sorbonne Sexual háza táján, így aztán nem csoda, hogy a zenekar előző albuma, az Amíg álmodik 2020-ban szinte kigurult magától. A következő lemez, a Húszas évek ismét Egyedi Péter produceri segédletével készül, akitől egy fontos dolgot biztosan tanult a zenekar szövegírója és énekese, Karádi Gergő.

A Kapcsoló megjelenésénél tűnt fel igazán, hogy milyen irányba fejlődne tovább a zenekar, és mit értetek a letisztultabb hangzáson. Az a dal és a nagylemez (Amíg álmodik) számít azóta is kiindulópontnak?

Számomra egy lemez akkor érkezik meg igazán, ha elkezdjük koncerten játszani a dalait, voltaképpen kijátsszuk magunkból. Az Amíg álmodik esetében ez csak részlegesen valósult meg, ezért a most készülő anyag dalai már eleve ebbe a hiányba érkeztek meg. Szóval igen, valószínűleg szoros kapcsolatban lesz egymással a két lemez. Egyszerűen úgy látjuk, hogy akkor mondhatjuk magunkat létező formációnak, ha valamit mindig tevékenyen csinálunk. Imhof Bálint “Balu” piszok jó energiákat hozott a zenekarba, úgymond felkavarta az állóvizet, szinte észre sem vettük, hogy kigurult az Amíg álmodik.

Felmerült benned az új dalok írása közben, hogy hogyan lehet érvényesen feldolgozni a járvány okozta közösségi traumát?

A feldolgozhatatlan feldolgozása vagy az egzisztencia konkrét sínylődése mindenképp érdekel, de ezek a dolgok az elmúlt időszaktól függetlenül is hordoznak érvényt magukban. A következő lemezünk, a Húszas évek természetszerűleg értelmezhető lesz úgy is, mint a pandémiához intézett lábjegyzet, viszont mi inkább úgy szeretnénk láttatni, mint az egyes ember lassú vergődését ebben az évtizedben.

Az új albumon ismét Egyedi Péterrel dolgoztatok együtt. Mit hozott az ő látásmódja a zenekar életébe?

Vele tanultam meg igazán húzni a dalszövegeimből, ami számomra egy igen nagy lépés a fejlődésemben. Bizalom és jó kémia alakult ki Peti és a zenekar között, valahogy azt vettem észre, hogy nagyon érti, hogy mi a Sorbonne, és a zenekar is jól fogadja a hozzászólásait.

A Sorbonne Sexual legutóbbi, Amíg álmodik című albuma:

A Sorbonne Sexual új lemezét bemutató koncert november 26-án lesz a Dürer Kertben.

A cikk a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával készült.

https://recorder.blog.hu/2021/10/18/itt_a_hangfoglalo_program_a_sorbonne_sexual_kovetkezo_lemeze_tobb_lesz_egy_covid-labjegyzetnel
Itt a Hangfoglaló Program – A Sorbonne Sexual következő lemeze több lesz egy COVID-lábjegyzetnél
süti beállítások módosítása