„Ülve zuhanni egy pillanatnyi érzésben” – Klippremier! ZÓRA: Mámor

2021.10.16. 19:30, srecorder

zora-mamor.jpg

A Los Angelesben élő, sejtelmes hangú énekes-dalszerző Urbányi Zóra első magyar nyelvű saját dala, a Mámor a Recorderen debütál. ZÓRA az Iszom a bort című Kollár-Klemencz László-dal szuggesztív feldolgozásával tűnt fel, amelynek videója több, mint 750 ezer megtekintésnél tart a YouTube-on.

Urbányi Zóra tíz évvel ezelőtt költözött ki az USA-ba, öt éve él Los Angelesben, ahol heti rendszerességgel énekel és lép fel klubokban, éttermekben és különböző zenei rendezvényeken. Barabás Lőrinc jazztrombitással is egy Los Angeles-i kávézóban találkozott először, ahol Zóra énekelt előtte, 2020 novemberében pedig Lőrinc trombitált azon a budapesti Kioskban adott koncerten, amelynek felvételeiből az Iszom a bort videója is megszületett.

„Számomra az élőzene egyik legizgalmasabb része az improvizáció, amikor minden egy adott pillanatban jön létre. Lehet ez akár a színpadon, akár stúdióban, ha olyan zene vesz körül, amit igazán érzek, bármi megtörténhet. Ilyen élmény után született bennem egyszer egy vers. Amikor másnap reggel először elolvastam, a leírt szavak mögé szép lassan újra megérkezett az érzés, amiről a vers szól; ez a Mámor. Néhány pillanattal később már a dallamot is dúdoltam” – meséli ZÓRA az új dala születéséről.

A Mámorhoz egy letisztult képi világú, az elegánsan melankolikus hangulatot kidomborító klip is született. „Testvéremmel, Kristóffal, aki sok szempontból a kreatív társam, többek között a zeném képi világának létrehozásában is, eredetileg Andy Warhol egyik kisfilmjét szerettük volna használni. Ebben a számunkra különleges videóban gyakorlatilag semmi nem történik; egy lány néz a kamerába mozdulatlanul, pislogás nélkül, majd egyszer csak kicsordulnak a könnyei. Mivel végül nem használhattuk ezt az anyagot, saját vízió mentén indultunk el. A Mámor videója nekem az ülve zuhanás élményét jelenti, és épp úgy magához húz, mint a dal.”

ZÓRA néhány hónapon belül egy EP-vel fog jelentkezni, amin a saját dalai kapnak helyet, de felkerül melléjük az Iszom a bort feldolgozása is.

ZÓRA a Facebookon.

headerfotó: Urbányi Kolos

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2021/10/16/_ulve_zuhanni_egy_pillanatnyi_erzesben_klippremier_zora_mamor
„Ülve zuhanni egy pillanatnyi érzésben” – Klippremier! ZÓRA: Mámor
süti beállítások módosítása