"Sláger akkor lesz, amikor nem számítasz rá" - Zságer Balázs A Nagy Évem podcastban

2021.09.13. 18:23, vferi

header_81.jpg

A Nagy Évem című podcastban magyar előadókkal beszélgetünk áttörésről, sikerről és bukásról - arról az évről, amelyik elindította őket a popsztárrá válás útján, és arról, hogy mi történt velük azután. Hatodik adásunk vendége Zságer Balázs, a húszéves Žagar zenekar vezetője, aki pénteken ad nagyszabású koncertet a Margitszigeten. Keresd az adást a Spotifyon, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban vagy más ismert podcasthallgató appekben!

"A zenénél jobbat nem talált ki az ember arra, hogy együtt rezonáljon az univerzummal" - mondta hatodik adásunk vendége, Zságer Balázs, aki szeptember 17-én a Margitszigeti Szabadtéri Színházban egy nagy koncerttel ünnepli zenekara, a Žagar alakulásának húszéves évfordulóját. Ott lesz szinte mindenki a színpadon, aki az elmúlt két évtizedben megfordult az együttesben, és azzal kapcsolatban, hogy mire számíthat a közönség, így fogalmazott Balázs: "ha a zenével be lehet rántani őket, hogy a mostban legyenek, akkor onnan már csak egy lépés, hogy eksztázisba is kerüljenek".

Megtudtuk továbbá, hogy "egy ülő közönség előtt nem lehet fake-elni", illetve, hogy a színpadi jelenlét már fárasztja, ezért a jövőben más területekre koncentrálna jobban, például a filmzeneszerzésre, amivel már foglalkozott korábban is (Szezon, Az éjszakám a nappalod), de úgy érzi, a java még csak ezután jön. Most például csinált egy synthwave-számot a nyolcvanas évek budapesti underground-közegében játszódó Eltörölni Frankot című filmbe, ami egy házibulijelenetben csendül fel. Nemrég elindította popzenei kiadóját is, és az első előadó, akit a szárnyai alá vett (Deva), rendületlenül tör felfelé.

wide_16.jpg
Fotó: Földi Ádám

 

Miért nem ment el soha tehetségkutató versenybe zsűrizni? Hogyan változott a zenekar közönsége az évek során? Miért kellett pálinkával itatni a hangmérnököt, amikor a Depeche Mode előtt játszott a Žagar a Puskás stadionban? Tud úgy zenét hallgatni, mint egy normális ember? Tényleg kevesebb előítéletes energia van Ozorán? Miért nem csinál már reklámzenéket? Mesélt arról is, hogy mit hozott számára az apaság, miket tanul a nagy lányától, illetve, hogy érez-e szakadékot a generációk között. És persze megbeszéltük, hogy milyen érzés volt lubickolni egy kicsit a mainstream könnyűzene világában, amikor 2007-ben nagy sláger lett a Wings of Love, "a dal, amiben csak a refrén van".

Hallgasd a műsort a Spotify-on, a Google Podcastban, az Apple Podcastsban, vagy
más podcasthallgató alkalmazásokban!

A podcast műsorvezetője a Recorder magazin vezető szerkesztője, Varga Ferenc, a műsor vizuáljáért Kenczler Marci felel, a főcímzenéért Kristóf Norbert.

A Nagy Évem podcast a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával jött létre.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_88.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/09/13/_slager_akkor_lesz_amikor_nem_szamitasz_ra_zsager_balazs_a_nagy_evem_podcastban
"Sláger akkor lesz, amikor nem számítasz rá" - Zságer Balázs A Nagy Évem podcastban
süti beállítások módosítása