Amerikai haszid zsidó rapper és a brit soulszíntér ezerarcú énekese vasárnap a Zsinagógák Hete zenei színpadán

2021.08.22. 20:00, Recorder.hu

zsinagogakhete_650.jpg

(X) Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) idén a Zsinagógák Hete nagyszabású eseménysorozattal vezeti fel az őszi zsidó ünnepeket. Augusztus 27-től szeptember 5-ig az érdeklődőket kulturális, szórakoztató és hitéleti programok széles választéka várja: zsinagógák újranyitásától egy színházi ősbemutatón át a Sóletfesztiválig, amelynek színpadán idén olyan nemzetközi sztárok is fellépnek, mint Alex Clare vagy Nissim Black, a zsidó vallású, afroamerikai rapper.

A Zsinagógák Hete ünnepségsorozata nem csak a zsidó közösség számára kínál vonzó programokat. Augusztus 29-én, vasárnap este a népszerű gasztrorendezvény, a Sóletfesztivál színpadán két igazán különleges nemzetközi sztár lép fel. Nissim Black, az amerikai haszid zsidó rapper először ad koncertet Magyarországon, de a Sziget Fesztiválról is ismerős londoni születésű énekes-dalszerző, Alex Clare soulprodukciója is csemegének ígérkezik. A két előadó nem most találkozik először: 2019-ben már együttműködtek az I Can't Breathe című dal felvétele során.

Nissim Black dinamikus ütemeket és izgalmas rímeket hoz el a hallgatóknak. 2020-as kislemeze, a Mothaland Bounce összeérése mindannak, amit valaha csinált és minden helynek, ahol valaha járt. A hangulat a régi iskolát idézi vissza, de az ütemek frissek, a refrén fülbemászó. A Mothaland Bounce videóját több mint négymillióan nézték meg a YouTube-on.

Alex Clare londoni születésű soulénekes, dalszerző és producer. The Lateness of the Hour című, 2011-ben debütált albumával robbant be a köztudatba, az album legnagyobb slágere, a Too Close öt ország Top 10 dala közé is bekerült és dupla platinadíjat kapott az Egyesült Államokban. A dalt 2013-ban a British Awardson is jelölték az Év brit dala kategóriában. A mostanáig három saját albumot és többek közt a Rudimentallel és John Newmannel közös slágert is jegyző énekes vendége volt számos nemzetközi fesztiválnak, 2017-ben a Sziget Fesztiválon és az A38 Hajón is fellépett.

Alex Clare és Nissim Black koncertje

Mikor? 2021. augusztus 29., vasárnap, 18:30

Hol? Budai Parkszínpad

Jegyvásárlás: https://jegymester.hu/event-host/619/zsinagogak-hete-2021

További információk a Zsinagógák Hetéről: www.zsinagogakhete.hu

Zsinagógák Hete a Facebookon.

https://recorder.blog.hu/2021/08/22/amerikai_haszid_zsido_rapper_es_a_brit_soulszinter_ezerarcu_enekese_vasarnap_a_zsinagogak_hete_zenei
Amerikai haszid zsidó rapper és a brit soulszíntér ezerarcú énekese vasárnap a Zsinagógák Hete zenei színpadán
süti beállítások módosítása