Animától a VAN filmzenekarig: rapet, egyszálgitárt és angyali hangú énekesnőt ajánl az augusztusi Margófeszt

2021.08.04. 17:45, Recorder.hu

margofeszt_650.jpg

(X) Első alkalommal rendezi meg a Mastercard támogatásával a Margófesztet a Margó Irodalmi Fesztivál. A megszokott irodalmi programokon túl színházi előadások és koncertek is várják az érdeklődőket. A helyszín Szentgyörgyvár, ami Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is 15 percre van autóval. A lazulós, nyaralós kulturális fesztivált ígérő Margófeszten fellép Bereményi Géza, Boldizsár Ildikó, Bödőcs Tibor, Halász Rita, Háy János, Kiss Noémi, Simon Márton, Závada Péter és Ugron Zsolna is, de nagyon izgalmasnak ígérkezik a zenei felhozatal is:

kk 

Augusztus 12., csütörtök

Diabolus in Musica

Két akusztikus gitárra, hegedűre és két énekre hangolt metálzene Slayer-riffre szabott Örkény-egypercessel, csatajelenettel Cserna-Szabó András Sömmijéből, Varró Dani, Várady Szabolcs és Orbán Ottó limerickjeivel, Bob Dylannel és József Attilával.

Szűcsinger

A zenész Szűcs Krisztián (HS7, Budapest Bár, NAZA) és a költő Szálinger Balázs meghatározhatatlan műfajú formációja se nem koncert, se nem irodalmi est, de kicsit mindegyik. A Szűcsinger több oldalról közelíti meg az énekelt versek világát: koncertnek irodalmi est, irodalmi estnek kabaré, kabarénak költészet, költészetnek meg öncélú örömzene.

Augusztus 13., péntek

Boebeck

A boebeck művésznéven alkotó Andl-Beck Boróka pécsi dalszerző-énekes. Egyedi hangvételű dalai 2021-ben debütálnak első, bemutatkozó kislemezén.

Lázár tesók

Az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert testvérpár 1992-ben alakult, amikor is Domokos után három évvel Ágoston is világra jött. Akkor még nem sejtették, hogy később Lázár tesók néven, duó formációban fognak együtt színpadra állni. Koncertjeiket, dalaikat akusztikus, minimál hangszerelés jellemzi, hangulatában hozzák a két említett anyazenekar melankolikus vonalát.

VAN Filmzenekar

A VAN Filmzenekar nem volt tervbe véve: Reisz Gábor első nagyjátékfilmjéhez a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlanhoz készített zenét barátaival, majd úgy maradtak, sőt a 2018-as Rossz versek című film zenéjén is együtt dolgoztak. A szerelemprojektből koncertező zenekar lett, amely rendre izgalmas videoklipekkel áll elő. 2021-ben első olyan albumukon dolgoznak, amely nem kötődik filmekhez.

Augusztus 14., szombat

6363

Költő, slammer, rapper. A Ki Mit Tube rímbiózis-szökevénye, a trapszcéna Móricz Zsigmondja, civilben rímügyi államtitkárszerető. Bölcsész, amikor először ment magyar irodalomból hospitálni, flesseltek a gyerekek. Út című nagylemezét tavaly sold out bulin mutatta be Budapesten, METAMATIKA című új albuma júniusban jelent meg.

Anima Sound System

Az Anima Sound System közel 30 éves pályafutását alig kell valakinek bemutatni. A hazai elektronikus zenei kontextus megalapozása, külföldi turnék, világsztárokkal való együttműködések, számtalan emblematikus dal, milliós nézettségű videók, díjak és elismerések jellemzik a zenekar előadóművészetét. A Gipsy Sound Clash című album 20. évfordulója alkalmából idén a zenekar a magyar és a roma népdalkincs csodája előtt tiszteleg koncertjein.

Egyedi Péter – Mmamt / egyszálgitáros

A Mmamt Egyedi Péter szólóprojektje. Egyedi Péter az elmúlt 10 évben az Óriást vezette, korábban az Isten Háta Mögöttben és az Annabarbiban játszott. A Rájátszás tagja, az underground zenei színtér aktív résztvevője. A Mmamt eredetileg Egyedi egy szál gitáros hálószobaprojektje volt, aztán nagyzenekaros, izgalmas zenei kaland lett, ami a teljes szabadság és a sokrétű hangszerelés ellenére továbbra is egy jól körbeírható világ: Egyedi intim, letisztult, belső feszültségektől teli világa, ami semmi korábbi munkájához nem hasonlítható.

Papaver

A Papaver Szendrey-Nagy Olivér dalait megszólaltató alternatív zenei projekt. Első, ősszel megjelenő lemeze a Stuntman, egy a klasszikus énekes-dalszerzői megszólalástól különböző, ám magvában annak attitűdjét hordozó nagylemez.

Augusztus 15., vasárnap

Kodachrome 

Valamikor a ’90-es években két srác Magyarország két különböző pontján, elsősorban szüleik hatására, rongyosra hallgatta Simon and Garfunkel-kazettáit. A Kodachrome olyan akusztikus duó, ahol a jól ismert dalok, mint a Sound of Silence, a Mrs. Robinson vagy a Scarborough Fair Jobbágy Bence és Méhes Adrián előadásában szólalnak meg, közelebb hozva az örök érvényű Paul Simon-dalokat a ma emberéhez.

Margófeszt a Facebookon.

További információk.

Jegyvásárlás.

https://recorder.blog.hu/2021/08/04/animatol_a_van_filmzenekarig_rapet_egyszalgitart_es_angyali_hangu_enekesnot_ajanl_az_augusztusi_marg
Animától a VAN filmzenekarig: rapet, egyszálgitárt és angyali hangú énekesnőt ajánl az augusztusi Margófeszt
süti beállítások módosítása