Dalpremier és klippremier! Haraszti Ádám Projekt feat. Harcsa Veronika: Don't Judge A Book By Its Cover

2021.06.11. 19:00, Recorder.hu

hap_650.jpg

A jó öt éve instrumentális jazz-formációként Londonban alapított Haraszti Ádám Projekt a 2019-es, a Recorderen debütáló Let It Flow után idén újabb lemezzel jelentkezik. A Wonky Tonky című album előfutáraként elsőként egy sokszínűségről és elfogadásról szóló dalt és videoklipet mutat be a zenekar a Recorderen: íme, a Harcsa Veronika közreműködésével készült Don’t Judge A Book By Its Cover premierje.

Haraszti Ádám a Recordernek így foglalta össze, amit a szám és az együttműködés megszületéséről tudni érdemes: "Tavaly ősszel vettem fel a kapcsolatot Veronikával, aki nagyon szívesen vállalta a felkérést. Bizonyos okok miatt fontos volt, hogy a dal címe minél előbb meglegyen, így igazából ez jóval hamarabb megvolt, mint a teljes szöveg. Az első verziót januárban hallottuk, és rögtön beleszeretett a zenekar. A járványhelyzet miatt a zene Szegeden a Miracle Sound stúdióban Vári Gábor hangmérnök segítségével lett rögzítve, Veronika pedig Budapesten Muhari Krisztiánnal vette fel az éneket az MZK stúdiójában".

A dobos-zenekarvezető elmondta még, hogy az elmúlt másfél évet is eredményesnek tartja, annak ellenére, hogy csak egy-két online koncertet játszottak. "A kényszerpihenőnek egy nagyon színes lemez lett az eredménye, mivel az új albumon már három énekes szám is hallható lesz, a már jól megszokott instrumentális szerzemények mellett. A vokális dalok közreműködői között egy jól ismert férfihang is megjelenik, aki a tőle megszokott szókimondó szövegeivel feszegeti a hiphop határait."

A HAP kvartett tervei között az album kiadásán és itthoni bemutatásán kívül szerepel egy őszi nyugat-európai turné is – ha a járványhelyzet engedi, Németországon keresztül egészen Dániáig fognak utazni miközben két hét alatt számos koncertet is adnak.

Lássuk hát, milyen is együtt a Haraszti Ádám Projekt és Harcsa Veronika:

Fotó: Rohonczi Anita.

Haraszti Ádám Projekt a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/06/11/dalpremier_es_klippremier_haraszti_adam_projekt_feat_harcsa_veronika_don_t_judge_a_book_by_its_cover
Dalpremier és klippremier! Haraszti Ádám Projekt feat. Harcsa Veronika: Don't Judge A Book By Its Cover
süti beállítások módosítása