Dalpremier! Brains feat. MC Zeek: Bad & Heavy

2021.06.07. 10:55, Recorder.hu

brains2021_650.jpg

Legújabb dalával éles fordulatot vesz a Brains, és visszatér a kezdetek keményebb hangzásvilághoz. A Bad & Heavy-vel kiszabadítják a vírushelyzet alatt visszafojtott energiáikat, amivel július 15-én a Budapest Park színpadát is elárasztják, méghozzá XXL méretben.

A Brains hangzásának gerincét mindig is a drum’n’bass-alapok alkották, de az elmúlt közel három évtized során a dubsteptől, a breaken, a hiphopon és a rockon keresztül egészen a raggáig rengeteg stílust beolvasztottak. Utóbbi megjelenéseik már sokat finomodtak, és az eredetileg angol szövegeket is rendre felváltották a magyar nyelvűek.

Most a nyitásra egy klasszik Brains-hangszerelésű, angol szövegű dallal lepik meg rajongóikat. A Bad & Heavy – amelyben MC Zeek is vendégszerepel – garantáltan újrahuzalozza idegrendszerünket. A dalhoz egy szövegklip is készült, amelyben a legutóbbi pár év legmonumentálisabb parkos koncertjeinek a felvételeit láthatjuk.

A Brains XXL koncertjére minden eddiginél hosszabb – az újak mellett a korábbi dalokat is tartalmazó – műsorral készül július 15-re a Budapest Parkba. Annyi biztos, hogy jelentős energiaszint-emelkedésre számíthatunk az elektronikus zenét játszó csapat nyitást követő első koncertjén.

A július 15-ei koncert a Facebook-eseményoldala ITT.

Itt pedig a tényleg elég húzós Bad & Heavy szövegvideója: 

Brains a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/06/07/dalpremier_brains_feat_mc_zeek_bad_heavy
Dalpremier! Brains feat. MC Zeek: Bad & Heavy
süti beállítások módosítása