Itt a Hangfoglaló Program – Sebestyén Patrik Sextet: A telefonra rögzített dallamocskákból indul minden

2021.05.29. 16:00, trecorder

recorder_sebestyen_patrik.jpg
2019-ben az év fiatal jazz-zenészének választották, zenekarával, a Sebestyén Patrik Sextettel pedig már rögzítették első, saját szerzeményeket tartalmazó lemezüket. Az éneklésbe is belekóstoló zenész gondolatai társakról, telefonról, tervekről.

A zenekarod tagjait hogyan találtad meg?

Legrégebb óta Stummer Mártonnal, a zenekar gitárosával zenélek. Vele van egy másik formációm is, Orbán Györggyel kiegészülve, a Chet’s Mood Trio. A zenekarban olyan zenészek vannak, akik szerintem nagy kincsei a szakmának. Richter Ambrus dobon, Miskolczi Márk bőgőn, Stummer Márton gitáron, Farkas Zsolt zongorán, Ifj. Oláh Kálmán szaxofonon játszik, én pedig trombitán.

Mi jelenti számodra a fő inspirációt a dalszerzésben?

Nálam a zeneszerzés úgy működik, hogy sokszor eszembe jutnak dallamocskák, és ezeket fel szoktam énekelni, zongorázni, fütyülni a telefonomra, majd amikor egyszer csak kell egy új szerzemény, előveszem ezeket a felvételeket és amelyek inspirálnak, azokat kidolgozom – ez a része már zeneelmélet, formaérzék, olyan dolgok, amiket tanultam. Sokszor teljesen más születik végül, mint amik a felvételeken voltak. Az biztos, hogy mindig kell valami jó ötlet vagy a dallamra, vagy a koncepcióra. Később szeretnék jobban belemerülni a komponálás tanulásába, mert nagyon érdekel.

Milyen terveid vannak 2021-re a Sebestyén Patrik Sextettel?

Készítettünk egy 50 perces nagylemezt, két videóklipet, elkészült a honlapunk, és csináltunk egy koncertfelvételt is. Elsősorban szeretném minél több helyre eljuttatni a muzsikánkat. Ezt értem az új lemezre is, ami hamarosan minden online felületen elérhető lesz, és persze jó lenne sokat koncertezni. Szeretnék sokat komponálni, hangszerelni és próbálni. Ez utóbbit többet tudjuk csinálni, ha vannak fellépések, úgyhogy nagyon várom a nyitást.

Sebestyén Patrik Sextet a Facebookon.

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2021/05/29/itt_a_hangfoglalo_program_a_telefonra_rogzitett_dallamocskakbol_indul_minden
Itt a Hangfoglaló Program – Sebestyén Patrik Sextet: A telefonra rögzített dallamocskákból indul minden
süti beállítások módosítása