Mintha sósavba mártóznánk - Klippremier! Sin Seekas: Megkóstol

2021.05.26. 17:00, Recorder.hu

sinseekas_650.jpg

Mi van, ha csak álmunkban ütközünk neki a hűtlenség gondolatának? Egy új, az eddig inkább lendületes, a ska-reggae-funk stílusháromszögben mozgó zenéjéről ismert Sin Seekas lírai oldalát megmutató különleges kollaborációban Csorba Lóci, a Lóci játszik frontembere keresi a választ a fenti kérdésre, miközben körbejárja a bűntudat különböző oldalait. A Megkóstol című dalhoz – amelyben a zenekarhoz és Lócihoz hasonlóan szintén a vajdasági Óbecséről származó Fokos zenekar brácsása, Szerda Balázs is játszik – készült videoklip először itt, a Recorderen látható.

A Megkóstol eredetileg egy távkapcsolatról szóló szerelmes dalnak indult, a Sin Seekas énekesnője, Sóti Juli Madagaszkárról küldte Lócinak az ötletét e-mailben, majd ő egy új csavart vitt a dalba, így egy szerelmi háromszöggé alakult át a történet. Ezek a sorok teljesen megváltoztatták a szöveg addig értelmezését és jobban megállták a helyüket, mint bármi más: “Furcsa dolog ez a bűntudat, furcsa dolog mert utat mutat, jellembe löki az embert, ad egyenes hátat vagy teljes csendet”.

"A képi világ letisztult. Felbukkan a lelkifurdalás a mardosó csendben. A sejtelmesen őrlődő pár magával ragadóan hiteti el, hogy más lesz. Vajon tudjuk-e egyáltalán, hogy mit keresünk? Foltozzuk a másikkal hiányosságainkat vagy tényleg párban teljesedünk ki?" – veti fel a nagy kérdéseket a zenekar sajtóanyaga, melyeket a klip megtekintése után talán könnyebb lesz megválaszolnunk.

A Megkóstol című dal június 4-én élőben is hallható lesz az A38 Hajó színpadán. A Sin Seekas zenei produkciójának vendégszereplője lesz Csorba Lóci mellett még Pásztor Anna (Anna and the Barbies), Sena és Kemon (Irie Maffia), KRSA (Pannonia Allstars Ska Orchestra), valamint a Ladánybene 27 is.

A Sin Seekas új lemeze, a Történetek olyan témákat is feldolgoz, mint a pánikbetegség (Pánik a levesben, melyben bongor rappel), szerepel rajta a Ladánybene 27-tel közösen alkotott, a gyászfeldolgozásról szóló Valakiért, de például a bántalmazás és a minimálbér is megjelenik inspirációként. Az album az online platformok után hamarosan bakeliten is hallgatható lesz. 

Íme a Megkóstol videoklipje:

Sin Seekas a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/05/26/mintha_sosavba_martoznank_klippremier_sin_seekas_megkostol
Mintha sósavba mártóznánk - Klippremier! Sin Seekas: Megkóstol
süti beállítások módosítása