A bennünk rejlő űr betöltésének hiábavaló vágya - Klippremier! Aviary: Celestial

2021.05.26. 15:00, Recorder.hu

aviary_650.jpg

Énekesváltását követően két év szünet után, tavaly decemberben tért vissza a 2017-ben alakult Aviary a Spear című dalhoz készített videoklippel, mely egy, a nyár folyamán felvett – együtt már szinte kisfilmként is funkcionáló – dupla klipnek volt az első része. A shoegaze és az indie pszichedélia stíluselemeit a hazai színtéren ritkán tapasztalható következetességgel és magabiztossággal alkalmazó zenekar itt mutatja be először a történet második részét a Celestial című szám kíséretében. Klippremier a Recorderen.

Az Aviary 2020-ban a két klipdallal együtt összesen négy számot rögzített Londonban, illetve itthon a SuperSize Recordingsban, és idén tavasszal kiadott egy, a Keleti Blokkban rögzített live sessiont is.

"A két dallal, illetve a hozzájuk leforgatott két klippel azt az általános tapasztalatot próbáltuk megragadni, mely szerint az ember folyamatosan a benne lakozó űr kitöltésére törekszik, óhatatlanul kudarcra ítélve, bezárva a folyamat ciklikusságába. Bárhogy dönthetünk, hogy miként töltekezünk be, a betöltekezésre való vágy és szükséglet örökké tart és nem tudunk megszabadulni tőle. A projekt központi szimbóluma, a spidron-fészek egy, a saját területén belül a teret végtelenségig betöltő örvényszerű alakzat, ami ugyanolyan ritmusban ismétlődik. Az általunk megélt történések tehát végül mindig ugyanazok, melyekben az egyetlen különbség csak azok megközelítésben rejlik." – mondja Altsach Levente basszusgitáros, aki testvére, Altsach Balázs (billentyűs, gitár), Grész Renátó (gitár, vokál), Puska Zoltán (gitár) és Schwartz Dániel (dob) társaságában alkotja a kvintettet. 

A dalok utómunkáit a zenekar teljesen saját kézben tartotta a demofázistól egészen a mixing befejezéséig, a hangmérnökként és producerként Londonban dolgozó Balázs segítségével rengeteg lehetőségük volt kísérletezni különböző hangzásokkal.

"A klip főszereplője Seres Donát, aki egy személyben megtestesíti a számok mondanivalóját, mellette a legnagyobb tisztelet és köszönet a klipjeinket leforgató crew-nak jár, akik elképesztő lelkesedéssel és profizmussal dolgoztak végig a projekt megvalósításán: Kertai Kristóf (rendező), Kereszty Róza (gyártásvezető), Tompa Lukács (operatőr/vágó), Gábor Bence (vágó), Pálla Márk (VFX/colorist)." – írja még a zenekar sajtóanyaga.

Íme a Celestial misztikus hangulatú videója:

Aviary a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/05/26/a_bennunk_rejlo_ur_betoltesenek_hiabavalo_vagya_klippremier_aviary_celestial
A bennünk rejlő űr betöltésének hiábavaló vágya - Klippremier! Aviary: Celestial
süti beállítások módosítása