„Jó vagyok ebben, ahová léptem, meghalt minden" - Klippremier! Dzsúdló ft. Berta'Lami: Állat

2021.05.26. 19:01, Recorder.hu

dzsudlo_650.jpeg

Sokan várják Dzsúdló új albumát, a legjobban talán maga az MTV EMA- és Fonogram-díjas előadó, akitől a lemez nyárra várható megjelenése előtt még számíthatunk új dalokra. Alig egy éve itt a Recorderen volt az első album, a Fotofóbia premierje és most mi mutatjuk be Dzsúdló első idei megjelenését is: itt az Állat, amely egy új fejezetet indít az énekes karrierjében. A régi producertárs Tembo és az új hang, az énekesnő Berta'Lami közreműködésével készült számhoz többek között a budapesti Atrium mozi modernista belső terében forgattak videoklipet. Lássuk, hallgassuk.  

Dzsúdló kifejezetten sikeres évet tudhat maga mögött: miközben szinte az összes korábbi klipje milliós nézettségeket ért el a YouTube-on, 2020 novemberében elnyerte a Legjobb magyar előadó címet az MTV EMA díjátadón, 2021 áprilisában pedig a Fonogramon zsebelte be Az év felfedezettje díját. A díjak és elismerések mellett folyamatosan új számokon dolgozott, közülük elsőként a most megjelent Állat kerül nyilvánosságra.

dzsudlo_allat_650.jpg

„Az Állat az első terméke az elmúlt egy évnek, ami megmutatja, hogy én hogyan képzelem el a zeneiségemet. Úgy éreztem, hogy bármit megcsinálhatok ezen a lemezen, bárki lehetek, tudatosabban és magabiztosabban nyúltam témákhoz és hangzásokhoz. Amit a Fotofóbián csak pedzegettünk Tembóval, azt ennél a lemeznél már kibontottuk" – mondta Dzsúdló a dallal és a készülő új albummal kapcsolatban. „Az Állatban az foglalkoztatott, hogy a tudatalattink, az ösztönénünk hogyan működik velünk, bennünk párhuzamosan – magyarázta az énekes. 

A dalban Berta'Lami volt a közreműködő, akinek megtalálásáról így mesélt Dzsúdló: „Nagyon szerettem volna egy női hangot a zenére, és sokat tépelődtem, hogy ki legyen a feat-ünk. Egy közös ismerősünk mutatott egy demót Berta'Lamitól, és rögtön ráhangolódtam. Ez lesz az első megjelenése, örülök, hogy én mutathatom be a nagyvilágnak!"

OLVASD EL SZEPTEMBERI NAGYINTERJÚNKAT DZSÚDLÓVAL ITT >>>

Tessék, nézzük, mennyire állat az Állat:

Fotó: Bodnár Dávid

Dzsúdló a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/05/26/_jo_vagyok_ebben_ahova_leptem_meghalt_minden_klippremier_dzsudlo_ft_berta_lami_allat
„Jó vagyok ebben, ahová léptem, meghalt minden" - Klippremier! Dzsúdló ft. Berta'Lami: Állat
süti beállítások módosítása