„Mi vagyunk a saját magunk kortársai” - Megújul a Hangfoglaló Program YouTube-csatornája

2021.05.17. 12:00, Recorder.hu

hf_iamyank_650.jpg

Több hónapig tartó előkészítés után május 10-én elindult a Hangfoglaló Program videósorozata. A Hangfoglaló rendszeresen jelentkező tematikus műsorait a YouTube-on követheti minden érdeklődő, a kínálatban helyet kapnak élő koncertek, portrék és életútinterjúk is.

„A Hangfoglaló Program még 2020 év végén csatlakozott a Petőfi Irodalmi Ügynökség Könnyűzenei Igazgatóságához. A 2021-ben elfogadott Könnyűzenei Stratégia részeként a Hangfoglaló Program dinamikusan változik, és jelentősége egyre meghatározóbbá válik a hazai könnyűzenei-popkulturális térben" – írja a Program közleménye. A bővülés részeként indult május 10-én, hétfőn a Hangfoglaló videósorozat, amely a tervek szerint napi rendszerességgel jelentkezik új kulturális műsorokkal. Az új platform, amely a Hangfoglaló Program YouTube-csatornáján kap helyet, lehetőséget biztosít a hazai zenészek, művészek munkásságának nagyobb nyilvánosság előtti bemutatására, emellett reflektálni kíván az aktuális popkulturális jelenségekre is.

„A tágabb értelemben vett populáris kultúra a mindennapjaink része és alakítója” – vallják a projekt szervezői, akik akár a „Mi vagyunk a saját magunk kortársai” szlogent is választhatnák a csatorna számára. Az új felület színes, modern kínálatot szeretne bemutatni, minél árnyaltabban, a műsorstruktúra az erőteljes könnyűzenei tematikán túl kitekintést nyújt a társművészetek területén feltűnő újdonságokra és alkotókra is. Különleges helyszíneken forgatott, modern klasszikus zenei és könnyűzenei minikoncert-sorozatokra, lebilincselő portréműsorokra számíthat a közönség. A sorozatok a magyar zenei élet szereplői mellett divattervezőktől kezdve a festő-, fotó-, videó- és tetoválóművészekig mutatnak be alkotókat saját művészetükön keresztül. Zenészek ajánlják kedvenc könyveiket, írók elemeznek rapszövegeket, színészek szavalnak popdalokat. Egy rendhagyó gasztronómiai műsorban egy-egy zenész kedvelt ételei mellett gyermekkori emlékei is terítékre kerülnek.

„Generációnk kultúrafogyasztása nagy százalékban multimédiás felületeken történik. A változást nekünk is követnünk kell, hiszen az értékteremtés nem jöhet létre elérés nélkül, és a közönség nélkül. A könnyűzene mindenkié. Azt, amit mi tudunk, azt nem tudja senki más – saját kulturális értékeink és egyediségünk tesznek minket eredetivé és értékállóvá” – mondta el Dénes Adél, a Hangfoglaló Program szakmai igazgatója.

A Hangfoglaló Program megújult tartalmait bárki elérheti a YouTube-on, ahol a műsorok szerinti lejátszási listák hétről-hétre bővülnek. Az első, Ütem névre keresztelt műsor május 10-én a hazai színtér egyik legizgalmasabb alakjával, iamyankkal indult. Az első héten bemutatkozott az Életút és a Muzik című sorozat is, előbbi Mező Misit (Magna Cum Laude), utóbbi Solére-t látta vendégül.

https://recorder.blog.hu/2021/05/17/_mi_vagyunk_a_sajat_magunk_kortarsai_megujul_a_hangfoglalo_program_youtube-csatornaja
„Mi vagyunk a saját magunk kortársai” - Megújul a Hangfoglaló Program YouTube-csatornája
süti beállítások módosítása