"Elképesztően magasztos, rettentő szórakoztató" - Klippremier! Kéknyúl: That Dance

2021.05.15. 15:00, Recorder.hu

keknyul_thatdance_650.jpg

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszó Kéknyúl 2015 óta először jelentkezik új videoklippel, amely a That Dance című dalukhoz készült. A zenekar védjegyének számító Hammond-heavy és fúvósokban gazdag hangzásra épülő, dinamikus szám ütős videóját itt, a Recorderen lehet először megnézni.  

Az észtországi Tallinn Music Week-et és a casablancai Jazzablanca fesztivált is megjárt zenekar az év elején jelentette meg Live Live Live című lemezét, amelyet a budapesti Muzikumban rögzítettek és amelyen régebbi, közönségkedvenc dalok mellett néhány új szám is hallható – többek között a That Dance is.

A klip főszereplője adott volt: a Kéknyúl énekese, a Los Angeles-i származású Andrew Hefler színészként is ismert, nem kellett tehát sokáig keresgélni. Az ötletgazda, a billentyűs-zenekarvezető Premecz Mátyás, így fogalmazott a dalról és klipről: „Ez a dal egy küzdelmes dal. Meghajtja a zenekart is, és a befogadót is igénybe veszi. Gyors lüktetésű, zaklatott, és természetesen nem „csak arról a táncról” szól. A zenekar és a közönség küzdelme együttesen jelenítik meg azt számunkra, hogy élet folyamatos küzdelem. Ez az általános érvényű üzenet elképesztően magasztos, de azt gondolom, hogy mindeközben az is rettentő szórakoztató, hogy Andy-t megkergetik, itt-ott el is szenved pár ütést, de végül győzedelmeskedik, felülkerekedik az akadályokon. A további jelentéseket a lelkes néző bizonyára örömmel fejtegeti tovább és közben talán a Kéknyúlt is megjegyzi magának.”

A történet szerint énekesük egy videojátékban találja magát, ahol különböző ellenfelekkel kell megküzdenie, akiket például a zenekar dobosa és profi kaszkadőrök alakítanak. A klip rendezői Kapi Dániel és Baktai György voltak.

Kéknyúl a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/05/15/keknyul_premier
"Elképesztően magasztos, rettentő szórakoztató" - Klippremier! Kéknyúl: That Dance
süti beállítások módosítása