Magyarradar - Flanger Kids

2021.03.21. 12:00, Recorder.hu

flangerkids_650.jpg

Egyetlen számotok jelent csak meg, de az rögtön a Telekom Electronic Beats tavalyi válogatáslemezén, hogy aztán Zságer Balázs ezt hallva rögtön leigazoljon benneteket a kiadójához? Pont ez történt Szczuka Pankával (a fotón balra) és Gyarmati Fannyval (a fotón jobbra), akik még a Bartók konzin ismerték meg egymást, majd miután Fanny megjárta Bostont – ahol elvégezte a Berklee College of Music gitár-előadóművészet szakát – megalapították a Flanger Kids duót. Itt az ideje hát, hogy a Recorder Magyarradar rovatában is bemutatkozzanak.

Mikor alakult: 2020 tavaszán

Hol alakult: Fanny szobája

Tagok, hangszerek: A számainkat ketten írjuk, Fanny csinálja meg a zenei alapot, Panka írja a szöveget és az énekszólamokat. Élő felállásban átdolgozzuk a számokat zenekarra: Szczuka Panka - ének, szinti; Gyarmati Fanny - gitár, sampler; Sárosi Áron - basszushangszerek (nincs állandó dobosunk, de az utóbbi időben Jancsovics Mátéval dolgoztunk).

Stílus: vokális elektronikus zene

Hatások: Mount Kimbie, King Krule, Bonobo élő felállása, James Blake

Kiadó: Move Gently Records

Történet: Fanny: Az elmúlt években több különböző projektben is dolgoztunk már együtt. A bostoni egyetemi tanulmányaim során egyre inkább érdekelt az elektronikus zene és amikor hazaköltöztem, elkezdtünk Pankával egy közös számon dolgozni, ebből született meg a Flanger Kids.

Megjelenések: Az In Your Room az első (és eddig egyetlen) megjelent számunk, ami a Telekom Electronic Beats nyári válogatáslemezén debütált. Januárban a MOME hallgatóival együttműködve forgattunk hozzá egy videoklipet is, amit Ekler Artúr rendezett:

Küldetés: Szeretnénk azt közvetíteni, hogy minimális felszereléssel is lehet zenét írni és felvételeket készíteni. Ne bátortalanítson el senkit, ha olyan dolgot szeretne csinálni, ami kevésbé járt út, például nőként a produceri munka.

Jövőkép: Első körben nagyon örülnénk, ha egy fesztiválszezonban végigkoncertezhetnénk a nyarat. Illetve szeretnénk külföldi showcase fesztiválokon is részt venni.

Mellékprojektek:flangerkids1_300.jpg Panka: Szólóban ukulelés videókat készítek, emellett pomázi barátaimmal van egy Olive Live nevű zenekarom, Panka & Malac néven pedig Menyhért Márton gitárossal szoktam duóban játszani. Fanny: BÖBE live, NOIRA, e'en live

Szexepil: Panka haja és Fanny nemlétező szemöldöke.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az, hogy egy számot hoztunk ki eddig és mégis kapunk megkereséseket. Nagyon örülünk, hogy Zságer Balázs kiadójához kerültünk, illetve annak is, hogy a számunk felkerült a TEB-válogatáslemezre.

Legközelebbi koncert vagy terv a közeljövőre: Az első EP-nk április elején érkezik, amit már hihetetlenül várunk. Az EP címadó dalához a Dreaming of a Better Worldhöz is készülni fog videóklip.

Nyitókép: Ekler Artúr.

Flanger Kids a Facebookon.

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/03/21/magyarradar_flanger_kids
Magyarradar - Flanger Kids
süti beállítások módosítása