Magyarradar – Sasa Lele

2021.01.27. 10:30, Gaines

dsc08054.jpg

Négy budai srác, akik angolszász hatásokból táplálkozó indie rockzenét játszanak, eddig még nem olyan őrülten egyedi a képlet, csakhogy két "őshonos telivér" is zenél soraik között, hiszen egy brit és egy amerikai tagot is felmutathat a Sasa Lele. A csapat tavaly ősszel hozta ki fülbemászó dallamokban és indie bájban gazdag debütáló EP-jét, nem akartunk sokáig várni azzal, hogy a Magyarradaron is bemutatkozhassanak.

Mikor alakult: Nagyjából másfél éve nyáron egy baráti focin merült fel a zenekar ötlete Tim és Bendegúz között, Nick még az év őszén, Pepsi pedig most ősszel csatlakozott. Nem túl izgalmas, de mentségünkre szóljon hogy COVID-19.

Hol alakult:
Budapesten, a kulcs helyszínek: városmajori műfüves pálya, keleti blokk (szívünkben örökké él), Alkotás út, hülye kis budai ficsúrok, ugye.

Tagok, hangszerek:
Tim Atkins, nekünk csak Timbo – ének és gitár, Nick Pong azaz The Professor – basszusgitár és vokál, Bokor Péter alias Pepsi – dob, illetve Szabó „neked csak Guzman” Bendegúz - gitár és vokál (már amikor úri kedve úgy tartja).

dsc08125.jpg

Stílus: Hosszas rágódás után arra jutottunk hogy britpop, ezt mindenki fel tudja vállalni egyenes háttal, szemében és lelkében lánggal.

Hatások: The Beatles, Led Zeppelin, The Libertines, The Stone Roses, szeretjük a The+s formátumot, nehezen tagadható.

Kiadó:
Ez még nincsen, de mivel ebben az évben fixen ki fogunk adni egy lemezt, várjuk a jelentkezőket, ha valaki ismer valakit, tudod, okosban, akkor írjon már ránk, ezer hála!

Történet: Sajnos a történetünk nagyban a koronavírus által van írva, mindig meg-megállva. Ami talán megjegyzendő, hogy azért már mindannyiunknak van tapasztalata a zenekarosdiban, így fél szemmel hunyorítva azt is rámondhatjuk, hogy szupergrupp (már ha az hogy nem vagyunk tök amatőrök a hangszereken, megfeleltethető ennek a fogalomnak). Hogy ki hol min játszott, legyen házifeladat a nyájas olvasónak, interaktív hozzáállás über alles.

Megjelenések:
Volt egy négy számos EP, fent van az összes elképzelhető felületen, tessék meghallgatni. Bár azóta kiderült, hogy ez önmagában semmire nem elég már.

Küldetés: Nagyon jó lenne, ha okkal lehetnénk önelégültek, mondhatni elengedhetetlen a műfajhoz, amit játszani igyekszünk. Ördögi kör mert ahhoz, hogy önelégült légy, jónak kell lenned, hogy legyen mire, de ahhoz meg hogy ebben a műfajban jó legyél, önelégültnek kell lenni. Megszívtuk. Akkor mondjuk legyen az, hogy táncoljanak a lányok.

Jövőkép: Álmodtam egy világot magamnak, exponenciálisan növekvő mennyiségű táncoló lányt látok. Hit és erő kérdése csupán, azt mondják.

Mellékprojektek: Bendegúz a Villő vezette Acetone-ban éli ki, hogy szereti, mikor erős nők megmondják neki, mit csináljon.

Szexepil: Könnyű lenne rávágni, hogy jól nézünk ki, tudunk angolul és vékonyak vagyunk, de legyen inkább a szerénység.

Legnagyobb eredmény, elismerés:
Amikor koncert közben egymásra somolygunk hogy „na, ez most úgy el lett kapva ahogy azt el kell kapni”.

Legközelebbi koncert: Valószínűleg nem nagyon van olyan szereplője a globálisan vett zeneiparnak, aki ne tenné fel ezt a kérdést magának, ha máshol nem, reggel, wc-n elmélázva. Mindhiába. 

Sasa Lele a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_87.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/01/27/magyarradar_sasa_lele
Magyarradar – Sasa Lele
süti beállítások módosítása