Személyre szabott videoklipet készíthetnek a gyerekek a LEGO új appjával

2021.01.26. 16:29, Gaines

lego_vidiyo_character_and_kids_livingroom.jpg

A LEGO és a Universal Music Group közös projektjében új videókészítő alkalmazást hozott ki, amely elsősorban 7-11 éves gyerekeknek szól, akik a LEGO VIDIYO segítségével rendezhetnek, alkothatnak, szerepelhetnek, és természetesen meg is oszthatják egyedi zenés videójukat egy biztonságos közösségi környezetben. 

A VIDIYO egy új játék, melynek felülete lehetővé teszi a gyerekeknek a zenével való kísérletezést, és olyan, világszerte ismert slágerekből meríthetnek ihletet, amelyek a UMG által szerződtetett művészek alkotásai. Ez a legelső játék, ami a LEGO Csoport és a UMG 2020 áprilisában bejelentett együttműködéséből jött létre.

A játékélmény LEGO kockákból, minifigurákból, zenéből és kiterjesztett valósággal működő alkalmazásból áll össze, és a következőképpen néz ki: a gyerek először kiválaszt egy dalt az app választékából, amit a UMG repertoárjában lévő friss slágerek és klasszikusok alkotnak. Aztán jöhet a zenekaralapítás LEGO minifigurákkal, amit a kiterjesztett valóság technológiával életre is lehet kelteni az alkalmazásban. A klip megtervezéséhez digitális effektgyűjteményből lehet válogatni - a fekete-fehér villódzó effektektől a konfettiesőn át DJ szkreccselésig, szaxofonszólóig, breaktáncolásig, szörfölésig -, a színpadot pedig különböző helyszínek valamelyikében helyezhetjük el. Egy perces klipet lehet ezután rendezni, szabadon személyre szabható tánckoreográfiával, további effektekkel, az így született produktumot és kliprészleteket feltölthetjük az app feedjébe is. Az applikáció még számos lehetőséget tartogat, például kialakíthatjuk a bandatagok stílusát, nevet adhatunk a zenekarnak vagy albumborítót tervezhetünk. 

A játékrendszerhez igazolt – anonimitással együtt járó - szülői beleegyezés szükséges, továbbá az applikációba minden feltöltött tartalmat ellenőrzés alá vesznek, így a gyártók szerint a szülők biztosak lehetnek afelől, hogy a gyermekeik egy biztonságos online környezetben élik meg kreativitásukat. „Ez az innovatív és globális együttműködés, melyet a zene és a játék kapcsolata tesz lehetővé, elősegíti a gyerekek kreativitásának fejlesztését. Az önkifejezés gyakorlásával megrendezhetik és megvalósíthatják saját videóklipjeiket, melyeket másokkal is megoszthatnak. A LEGO VIDIYO nagyszerű módja annak, hogy több millió gyerek különféle dalt fedezhessen fel, miközben kedvenc előadójukról is többet tudhatnak meg” – mondta Olivier Robert-Murphy az Universal Music Group és Brands ügyvezető alelnöke.

Az applikáció rendszeresen új zenékkel, kihívásokkal frissül, amivel a gyerekek folyamatosan fejleszthetik a kreatív készségeiket. A kihívások célja, hogy segítsék a fiatal alkotókat videóik formálásában - kezdve az egyszerű fellépésektől az izgalmas és dinamikus produkciókig. A LEGO Csoport felmérése szerint a szülők háromnegyede szeretné, ha gyereke magabiztosabb lenne kreativitás terén, az 5-12 éves gyerekek 74 százaléka pedig azt mondja, hogy a zene segít nekik abban, hogy megtalálják a közös nyelvet a barátaikkal. A 6-10 éves gyerekek több mint fele megerősítette továbbá, hogy minden nap zenét hallgat, és az segít az önkifejezésben.

Az első LEGO VIDIYO termékek 2021. március 1-jétől lesznek elérhetők a legtöbb országban.

https://recorder.blog.hu/2021/01/26/szemelyre_szabott_videoklipet_keszithetnek_a_gyerekek_a_lego_uj_appjaval
Személyre szabott videoklipet készíthetnek a gyerekek a LEGO új appjával
süti beállítások módosítása