Eldőlt: idén sem tartják meg a Glastonburyt

2021.01.21. 16:35, Gaines

glastonbury_2021.jpg

Már idén januárban megkongatták a vészharangokat a Glastonbury fesztivál körül, akkor a szervezők még azt mondták, minden előkészületet megtesznek, de még hosszú út vezet odáig, hogy kijelenthessék, meg lehet tartani. A tavalyi évhez hasonlóan azonban végül idén is elmarad a rangos brit fesztivál.

Michael és Emily Eavis a mai nap jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt ismét lefújják a fesztivált; az idei évre megváltott jegyek természetesen tovább görgethetők 2022-re. Mint írják, eget-földet megmozgattak, de nem maradt más választásuk, és nagyon sajnálják, hogy csalódást okoznak a közönségnek. A 2020-as Glastonbury halasztását tavaly márciusban, az első hullám elején jelentették be.

Több nagy külföldi fesztivál szervezője még a közelmúltban is reményét fejezte ki, hogy kellő átoltottság esetén meg lehet tartani a rendezvényüket: az Isle Of Wight fesztivál főszervezője például úgy latolgatott, hogy a közönség 50 százaléka legyen beoltva, a másik felét pedig "öt-tíz perccel" a beléptetés előtt letesztelhetik. (Mivel az Isle Of Wight pont egy héttel a most elcsúsztatott Glastonbury előtt lenne esedékes, a jelenlegi hír fényében már erős kétségekkel kezeljük ezt a kijelentést.) A glasgow-i TRNSMT főszervezője szintén optimista, és abban bízik, hogy már idén felléphet a színpadukon Liam Gallagher.

A Primavera fesztivál közben - még decemberben - tartott egy koncertkísérletet, ahol letesztelték a szociális távolságtartás szabályai nélkül tartott koncertek kockázatát: az ezer résztvevő egyik fele részt vehetett a koncerten, míg a másik felét kontrollcsoportként nem engedték be. Az első csoportban a koncert napján elvégzett antigéntesztek, illetve a nyolc nappal később levett kontrollminták alapján egyetlen pozitív teszt sem született, a 496 fős kontrollcsoportban pedig mindössze kettő. A tesztkoncert szervezői azt remélik, az adatok alapján megnyílhat az út a járvány alatt megrendezhető élő koncertek felé.

https://recorder.blog.hu/2021/01/21/eldolt_iden_sem_tartjak_meg_a_glastonburyt
Eldőlt: idén sem tartják meg a Glastonburyt
süti beállítások módosítása