22 év után Joe Biden kedvéért újjáalakul egy zenekar

2021.01.20. 11:08, Gaines

newradicals.jpg

A mai napon, magyar idő szerint este 18-kor iktatják be az Egyesült Államok 46. elnökét, Joe Bident, és alelnökét, Kamala Harrist, az ezt követő, idén virtuálisan megtartott ünnepségen pedig több zenész is fellép majd. Köztük egy 90-es évek végén feloszlott amerikai zenekar, amely 22 év után csak erre a jeles alkalomra áll össze ismét.

A New Radicals a michigani Gregg Alexander énekes-dalszerző-producer 1997-1999 közötti zenekari projektje volt, első lemezük, az 1998-as Maybe You've Been Brainwashed Too után meg is szüntette az együttest. Így is sikerült azért kitermelnie egy befutott, akkoriban rengeteget játszott slágert, a You Get What You Give-et, melynek szövegében Alexander alaposan kiosztja jó néhány kortársát Becket, a Hansont, Courtney Love-ot és Marilyn Mansont, hogy mind szélhámosok, akik a palotájukba menekülnek, és a való világban jól seggbe rúgnák őket - állítása szerint azért írta meg ezt a zárószakaszt, hogy tesztelje, vajon a média csak ezzel a bulvártémával fog-e foglalkozni, vagy a dal korábbi részeiben megénekelt közéleti gondolatokkal is. (Így lett.)

Alexander a New Radicals megszűnése után termékeny producerként folytatta pályáját, közreműködött például Sophie Ellis-Bextor legnagyobb slágerében, a Murder On The Dancefloorban,valamint Santana és Michelle Branch Grammy-díjjal jutalmazott The Game Of Love című számában, de dolgozott Enrique Iglesiasszal és Rod Stewarttal is. Ő jegyzi ezen kívül a Szerelemre hangszerelve című, Keira Knightley és Mark Ruffalo főszereplésével készült zenés-romantikus film betétdalait is, amelyekkel egy Oscar-jelölést is behúzott.

A Biden-Harris beiktatási ceremónia Parade Across America nevű online gálaműsorának kedvéért Alexander most feléleszti a New Radicalst, mint mondja, ez az egyetlen dolog a földkerekségen, ami rá tudta venni, hogy egy nap erejéig újra összehozza a zenekart. A virtuális műsorban természetesen a nagybetűs slágerüket fogják előadni. És hogy miért pont ők és miért pont ezt a dalt? A választási kampány során Kamala Harris és férje a You Get What You Give-et választotta a férfi bevonuló zenéjének a kampányrendezvényeken, a 2015-ben rákban elhunyt Beau Biden pedig a betegséggel folytatott küzdelme során gyakran hallgatta meg édesapjával ugyanezt a dalt.

A beiktatási ünnepségen a New Radicals mellett számos világsztár teszi majd tiszteletét. Az amerikai himnuszt Lady Gaga fogja elénekelni, a Parade Across Americában részt vesz az Earth, Wind & Fire és a Fleetwood Mac-dalra gördeszkázó TikTok-sztár, Nathan Apodaca, a Celebrating America című, az USA-ban este fél 9-kor kezdődő, másfél órás ünnepi koncerten pedig fellép Jon Bon Jovi, Bruce Springsteen, John Legend, a Foo FIghters, és külön erre az alkalomra szerzett egy új dalt Justin Timberlake.

https://recorder.blog.hu/2021/01/20/22_ev_utan_joe_biden_kedveert_ujjaalakul_egy_zenekar
22 év után Joe Biden kedvéért újjáalakul egy zenekar
süti beállítások módosítása