Magyarradar – BÖBE

2021.01.19. 08:49, Gaines

unnamed_16.jpg

Két éve mutattuk be Szécsi Böbe dalszerző-énekes első szólódalát, azóta több saját szerzemény és egy EP is megjelent a Belau-val, a Brainsszel vagy a Paperdeerrel való együttműködéseiről is ismert előadótól. Utóbbival a közelmúltban ismét közreműködött, hamarosan érkezik a közös szám, ezt megelőlegezendő a Magyarradaron is bemutatkozik a keserédes popzenében járatos előadó.

Mikor alakult: A szólóprojekt gondolata évek óta foglalkoztatott de az első hivatalos megjelenésem 2019-ben volt

Hol alakult: Budapest

Tagok, hangszerek: Alapvetően ez egy egyszemélyes, szólóprojekt. BÖBE-ként a saját zenei és vizuális elképzeléseimet valósítom meg: az általam írt - és most már hangszerelt - dalaimat adom ki az általam megálmodott koncepciókkal. A live felállásban csatlakoznak hozzám a zenészeim: Garay AnnaElza (midi sampler manipulation), Gyarmati Fanny (basszus szintetizátor) és Telek Attila (dob).

Stílus: A hangzásomat “bittersweet-pop”-ként szeretem definiálni, ami a mainstream és az alternatív pop elemeivel vegyített, mély subbasszussal és elektronikával fűszerezett zene. A dalok - zömében - szomorkásabb hangulata illetve a sötét, mollos hangzás adja hozzá a “keserű” ízt.

Hatások: Legnagyobb inspirációim NAAZ, Bea Miller, Sevdaliza és Billie Eilish.

Kiadó: jelenleg teljesen DIY a projekt :)

Történet: Egészen 13 éves korom óta írok saját dalokat azonban az utóbbi éveket kizárólag közreműködésekkel töltöttem. Mindig is voltak ambícióim egy saját zenei projekt megvalósítására, ám erre csak 2019 májusában került sor. Azóta kiadtam egy videoklipes dalt, egy 4 számos EP-t, egy közreműködést a brit énekes-producer anatuval, továbbá még két single-t, amiket már jómagam hangszereltem. A projekt élő felállását 2020 nyarán raktam össze, a debütáló koncert októberben, az A38 hajón volt, ahol a Halott Pénz előzenekaraként léphettünk fel.

Megjelenések: DÏE, LOVESÏCK, Scale Of Tones (EP), Out Of Time ft. anatu, Breakthrough, FÏNE

Küldetés: Szeretném bebizonyítani, hogy igenis létezik olyan minőségi popzene itthon, ami ötvözi a mainstreamet az alternatív zenei elemekkel. Azt tapasztalom, hogy Magyarországon túlságosan szét van választva a mainstream és az underground műfaj, a zenémmel az “arany középutat” szeretném képviselni bizonyítva, hogy attól még, hogy valami pop és esetleg szélesebb hallgatói réteget céloz meg, nem automatikusan gagyi :)

Jövőkép: Szuper lenne, ha idővel külföld felé is nyithatnék a zenémmel. Amint visszaáll az élet a rendes kerékvágásba és lehet koncertezni, mindenféleképpen szeretnék minél többet koncertezni Európában, majd azon kívül is, hogy minél szélesebb közönséget tudjak elérni.

Mellékprojektek: 2017 óta vagyok a Belau élő felállásának énekesnője

Szexepil: Nem szeretek fellengzős jelzőket aggatni magamra de azt gondolom, hogy karakteres hangszínem van, ami jól párosul a zenémmel, ezáltal egy bensőséges hangulatot teremt a hallgatóim számára :)

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nagyon büszke vagyok rá, hogy a márciusi karantén alatt általam írt és hangszerelt FÏNE c. dalom több mint 600 jelentkező közül felkerült a Telekom Electronic Beats nyári válogatáslemezére a Popping kategória egyik nyerteseként. Lévén, hogy ez pusztán a második általam producerált dalom, ez egy hatalmas pozitív visszajelzés volt számomra. Még mindenképp megemlíteném a 2020 szeptemberi Liveurope Online Stream Festival-os fellépésemet is, ahol Magyarország feltörekvő előadójaként egy 20 perces mini koncerttel mutatkozhattam be az európai, nemzetközi zenei szcénának.

Legközelebbi koncert: Sajnos jelenleg elég nehéz tervezni, de mindenképp azon leszek, hogy jó sokat koncertezhessünk a live felállással, amint véget ér ez az őrült időszak.:)

BÖBE a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_85.jpg

https://recorder.blog.hu/2021/01/19/magyarradar_bobe
Magyarradar – BÖBE
süti beállítások módosítása