Szerezz te is egypéldányos kislemezt az El BaSoTo jótékonysági aukción!

2020.11.30. 13:26, Gaines

20201129224955-11295416-kisebb.JPG

A Dióbél Kiadó El BaSoTo nevű kezdeményezése keretében 2020 őszén felhívást tett közzé Baranya, Somogy és Tolna megyei zenei alkotók körében, hogy egypéldányos 7”-os lemezeken jelenjenek meg munkáik, melyeket jótékony célú árverésen értékesítenek. Az aukció december 1-től 17-ig fog tartani, a bevétel pedig az egyre nehezebb helyzetbe kerülő alternatív és underground zenei, művészeti helyszínekhez, közösségekhez kerül majd

A felhívás úgy szólt, hogy a jelentkező zenekarok (bármilyen stílusban, a kísérleti, metál, jazz, kortárs, poprock vonalon és kívül), zenei alkotók, hangművészek, vokális művészek (vers, slam stb.) ajánljanak fel egy vagy több saját, eddig kiadatlan, 3-5 perc terjedelmű kompozíciót, amelyet kislemezen (7" vinil vagy axpet lemez), egy-egy példányban jelentetnek majd meg olyan módon, hogy a lemez két oldalán más-más előadó alkotása lesz hallható.

A tíz kislemezen a következő alkotók, zenei együttesek munkáját lehet hallani:Csomós Zoltán (Pécs), DRM1 (Pécs), Gyenes Zsolt (Pécs), Egressy Béni Space Orchesttra (Pécs), Eszelős Meszelős (Ellend), Hizsnyik Dénes (Pécs), Maljusin Mihály (Pécs), noheadchicken (Pécs), ORIGAMiES (Paks), Persona Non Grata (Szigetvár), Roadside Rose (Pécs), Szintis Kati Band (Pécs), VLAMAER (Pécs), Weber Kristóf (Pécs), Karl von Bahnhof (Barcs), YMY (Pécs).

128135647_122789186310738_8714785144977630040_o.jpg

A lemezek árverezésen találnak majd gazdára, a bevételt pedig olyan alkotói közösségeknek, helyszíneknek, webes portáloknak ajánlják fel a szervezők, akik az idei év során semmilyen központi (MMA, Artisjus, garázskoncert stb.) támogatásban nem részesültek. Ezek a támogatni tervezett helyek: Űrkikötő programsorozat (Pécs), Apolló Art Mozi, Lahmacun netrádió (ők nem dél-dunántúliak, de számos kötődésük van a régióhoz), e-café (Kaposvár), Haraszti Birtok és Camping (Palkonya), Tititá (Pécs), Klang eseménysorozat, P'artisan (Pécs), Vadpörgés (Orfű).

A lemezek a Dióbél Kiadó saját építésű hanglemezvágó berendezésével készülnek, ami 2020-ban az Erősödő Civil Közösségek pályázati projekt keretében tudott megvalósulni. A grafikai kivitelezésben közreműködik a Drukker nyomdai műhely, így mind a lemezek, mind csomagolásuk egyedi kézimunka eredménye.

Az aukció december 1-jén 0 órakor indul, és december 17-én 17 órakor zárul majd. December 16-án este egy online beszélgetést és zene-bemutatót terveznek az alkotók közreműködésével. Az aukcióval párhuzamosan egy későbbi, dél-dunántúli alternatív zenei kiadvány megjelentetésének támogatására is gyűjtés indul: a Bandcampen online megvásárolt zenei alkotások bevétele erre a célra irányul majd..

További információk és aktuális hírek az aukció weboldalán, és az El Basoto Facebook-oldalán találhatók.

https://recorder.blog.hu/2020/11/30/szerezz_te_is_egypeldanyos_kislemezt_az_el_basoto_jotekonysagi_aukcion
Szerezz te is egypéldányos kislemezt az El BaSoTo jótékonysági aukción!
süti beállítások módosítása