Magyarradar – Buzás Bence

2020.11.30. 15:40, Gaines

buzas.png

Buzás Bence 17 éves zeneszerző-előadót a nagyközönség az X-Faktorban ismerhette meg Latyák Bencével közös duója, a Stolen Beat révén. A formáció ma már nem aktív, Bence azonban idén belevágott új  szólóprojektjébe, ennél jobb alkalmat keresve sem találhattunk volna, hogy felvegyük a Magyarradarunkra.

Mikor alakult: 2020

Legfrissebb megjelenés: A Nélküled című dalt az ágyamon pötyögtem fel először a midi billentyűzetemen, onnan tovább vittük Tóth Marci stúdiójába. A dalszöveget egy szál gitárral írtam meg egyik hétfő este a nappali szőnyegén.

Tagok, hangszerek: Jómagam vagyok a projekt zeneszerzője, megálmodója és teljes kivitelezője.

Stílus: Nagyon közel áll hozzám az akusztikus, egyszálgitáros előadás. Ebben kezdtem el zenélni kezdetekben mainstream pop dalokkal. Mostanában azonban szeretnék új zenei irányokban is tevékenykedni; jelen pillanatban a legközelebb a trap zene áll a szívemhez.

Hatások: Jaden Smith zenéje és stílusa általában mindig hatni szokott rám. Az akusztikus popzenében pedig nagyon régóta követem Shawn Mendes munkásságát. Mindig szoktam találni olyan előadókat, akikből tudok inspirálódni, nagyon aktívan szoktam figyelni, hogy mik zajlanak aktuálisan a zenei piacon.

Kiadó: Universal Music Hungary.

universal_buzas_bence-6625.jpg

Történet: 2016-ban kezdtem el a zenéléssel foglalkozni, jelenlegi zenei projektemet Buzás Bence néven 2020 áprilisában indítottam útnak. Ez jelenti számomra a zenei önmegvalósításomat, teljes értékű szerelemprojektem.  Célom olyan oldalamat megmutatni a zenémben, amire még nem volt eddig lehetőségem. A produkciónak én vagyok a dalszerzője, szövegírója és énekese is egyben.

Megjelenések: Mindenkilát (single), Lentvagyok (single), Nélküled (single)

Küldetés: Szeretek zenélni. Szeretném, hogy mások megtalálják önmagukat a dalaimban és a soraimban. Ha ez sikerül, akkor én tökéletesen elégedett vagyok.

Jövőkép: Szeretnék koncertezni és élőben a közönséggel énekelni a kedvenc dalaimat. Azt hiszem, ez az, ami boldoggá tenne.

Mellékprojektek: -  

Legnagyobb eredmény, elismerés: Számomra az, hogy a zeneiparon belül a legjobb szakemberekkel dolgozhatok együtt és ápolhatok barátságot. Ez szerintem a legnagyobb elismerés.

Közeljövőbeli tervek: Szeretnék fejlődni, még több igényes dalt és videoklipet készíteni, illetve közreműködni olyan előadókkal, akiknek a munkássága közel áll a zenei világomhoz.

Buzás Bence a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_180.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/11/30/magyarradar_buzas_bence
Magyarradar – Buzás Bence
süti beállítások módosítása