Könyvet ad ki utazásairól Lorde és a Rammstein énekese is

2020.11.29. 10:20, Gaines

lorde-in-antarctica-1392x884.jpg

Gyönyörű fotókkal illusztrált könyvet jelentet meg közelmúltbeli utazásairól Lorde és Till Lindemann. Félreértés ne essék, nem közös projektről van szó, csak a két kötet megjelenését pár napon jelentették be: az új-zélandi popsztár az Antarktiszt járta be, míg a Rammstein énekese az Amazonas vidékét fedezte fel magának.

Going South című, száz oldalas, fotókkal és Lorde szövegeivel ellátott könyv az énekes-dalszerző antarktiszi útját örökíti meg: 2019-ben járt a sarkvidéken Harriet Ware fotóssal egy új-zélandi, Antarktisszal kapcsolatos ügyeket kezelő kormányhivatal (Antarctica New Zealand) finanszírozásából, és a könyv bevételeivel a szervezet posztgraduális ösztöndíját fogják támogatni. Lorde-ot azóta izgatta az Antarktisz, amióta megtanult olvasni, és újult érdeklődéssel fordult a térség irányába, amikor jobban elkezdett foglalkozni a környezetvédelmi tudatossággal és a személyes-szakmai ökológiai lábnyomával. Elmondása szerint az utazása kitisztította a fejét, volt például egy villámcsapásszerű gondolata a repülőgép landolása közben, hogy "NE CSINÁLJ SZAR LEMEZEKET". Az új lemez még valószínűleg kicsit arrébb van, és a könyvnek sincs pontos megjelenési dátuma, de Lorde honlapja szerint karácsonyig nem lesz kiszállítható.

814edtdmfxl.jpg

Till Lindemann nem először ad ki természetjáró könyvet, 2017-ben Joey Kellyvel (a Kelly Family zenésze) közösen jelent meg Yukon: Mein gehasster Freund című kötete, amiben Kanadában, a Yukon folyón mentén kalandozott. Most még vadregényesebb környezetbe, az Amazonas egyik mellékága, a Río Yavarí érintetlen térségét térképezték fel, útjukat pedig Thomas Statchelhaus és Matthias Matthies fotózta végig. A National Geographic égisze alatt elkészült, német nyelvű Amazonas: Reise zum Rio Javari már megvásárolható; a fotókat a szerzők interjúi mellett Lindemann versei egészítik ki, a borítón a két utazó gigantikus óriáskígyót vesz a vállára, de helyiekkel is beszélgettek útjuk során. Lindemann pár hete jelentette be, hogy két lemez után feloszlik mellékprojektje, a Peter Tägtgrennel közös Lindemann, a Rammstein-frontember viszont megtartja ezt a nevét egyéb szóló terveihez. A duó még egy utolsó koncert DVD-t ki fog adni jövőre 2020-as moszkvai fellépésükről.

https://recorder.blog.hu/2020/11/29/konyvet_ad_ki_utazasairol_lorde_es_a_rammstein_enekese_is
Könyvet ad ki utazásairól Lorde és a Rammstein énekese is
süti beállítások módosítása