"Igazi álmokat, szelídebb holnapot" - Klippremier! Ladánybene 27: Műanyag nyár

2020.11.26. 12:00, Gaines

lb27_muanyag_nyar_stage_photo_01.jpg

A reggae hazai nagykövete, a Ladánybene 27 tavaly öt év után jelentkezett új EP-vel, ami a Recorderen debütált egy klip kíséretében. Ezúttal megfordul a sorrend: először új videót láthatunk, a Műanyag nyár című klipdal pedig a zenekar közelgő nagylemezét vezeti fel. Premier!

Szavak-színek-hangok című album még idén, december első hetében várható CD-n és digitális formátumban. A zenekar elmondása szerint a lemez címében a 2020-as évről szól, a pozitív élmények elmaradására utal. "Emberi kapcsolatok, közösségi események maradtak el, vagy kerültek át online felületekre és az otthonokban rekedt bezártság szürkévé tette a létünket. Az új album dalaival megpróbáljuk visszahozni a színeket, szavakat, gondolatokat és hangokat az életünkbe. Nem a legvidámabb lemezünk, de mindegyik dalban ott van a fény, a remény, ahogy a téli nagy fehérségből is előbújnak tavasszal a színek."

Ahogy az új album, a Műanyag nyár klipje is magán hordozza ennek a furcsa évnek a hatásait: a LB27 Cegléden, a Reggae Camp üres területén forgatott, és a járvány közösségi élményekben, együttlétekben, koncertezésben teremtett változásait szimbolizálja, a távolságtartástól a maszkviselésen át a néptelen fesztiválterületekig. "„A kontinensek vándorlása” avagy a színpadi elemek távolodása a közösségi távolságtartás (social distancing) szabályainak megfelelően… Egyedül, vagy együtt? Hiányzik a közös zenélés és a közönség jelenléte. Furcsa év, műanyag koncert megoldások, online stream koncertek…ez egy műanyag nyár…"

lássuk is az új klipet, itt a Műanyag nyár:

Ladánybene 27 a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_71.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/11/26/_igazi_almokat_szelidebb_holnapot_klippremier_ladanybene_27_muanyag_nyar
"Igazi álmokat, szelídebb holnapot" - Klippremier! Ladánybene 27: Műanyag nyár
süti beállítások módosítása