Szégyenbe hoz a Foo Fighters

2020.11.09. 10:16, Gaines

foo-fighters-2020.jpeg

Három évvel legutóbbi nagylemezük, a Concrete And Gold után új dallal jelentkezik a Foo Fighters, ami rögtön a soron következő LP első beharangozója. A stúdióváltozat mellett élőben is előadták a számot a Saturday Night Live tévéműsorban.

A zenekarral 2017-es lemezük óta is rengeteget találkozhattunk, a tavalyi Szigetes fellépésüktől kezdve Dave Grohl számtalan online szerepléséig, például egy tízéves dobossal folytatott, sok fejezetes baráti párbajáig. Új dalt viszont már régóta nem bocsátottak közre, örömhír tehát a Foo Fighters-rajongóknak, hogy a hétvégéi SNL-es fellépésük alkalmából nemcsak hogy debütálták a Shame Shame című friss szerzeményüket, hanem egyben bejelentették: 2021. február 5-én érkezik a tizedik nagylemez, ami a Medicine At Midnight címet viseli. Az albumról egyelőre annyit lehet tudni, hogy kilenc számot tartalmaz, és 37 perces, ez lesz a csapat eddigi legtömörebb lemeze. A producer ismét Greg Kurstin, a felvételeket egy régi, 1940-es években épült házban rögzítették, és Grohl elmondása szerint "furcsa dolgok" történtek a stúdiózás alatt, sávok tűntek el, vagy jelentek meg váratlanul, valami eltekergette a potmétereket, elhangolódtak a gitárok, fura zajokat vettek a mikrofonok. A hetyke, középtempós új dalban nem hallani kísérteteket, van ellenben fülbemászó refrénje; Grohlék azt is mondták, olyan szórakoztató, groove-os, táncolható és himnikus lemezt szerettek volna készíteni, mint David Bowie Let's Dance-je.

frissítés: a dal kapott egy sötét hangulatú klipet, amelyben Dave Grohl kamaszkori rémálmát dolgozza fel: égő koporsó mellett térdel tehetetlenül, megássa a gitárjával a saját sírját, és közben Sofia Boutellával táncol, ez utóbbi mondjuk nem szerepelt az álomban. nézzünk bele a frontember elméjének legsötétebb zugába:

ez pedig az élő változat:

az új lemez borítója és számlistája:

01. Making a Fire
02. Shame Shame
03. Cloudspotter
04. Waiting on a War
05. Medicine at Midnight
06. No Son of Mine
07. Holding Poison
08. Chasing Birds
09. Love Dies Young

foo-fighters-medicine-at-midnight.jpeg

https://recorder.blog.hu/2020/11/09/szegyenbe_hoz_a_foo_fighters
Szégyenbe hoz a Foo Fighters
süti beállítások módosítása