Jöhet a Gorillaz film?

2020.10.27. 15:46, Gaines

gorillaz-press.jpg

Damon Albarn szerint mindenképp, és lehet, hogy nem is kell már rá sokat várni.

A Gorillaz vezetőjével egy amerikai rádióműsorban beszélgettek múlt héten megjelent sorlemezük, a kollaboratív Song Machine, Season One: Strange Timez kapcsán; ez az album abból az audiovizuális websorozat-projektből nőtte ki magát, amiről még év elején számoltunk be, és amelynek keretében bizonyos időközönként "epizódok" formájában tettek közzé új animációs videókat, dalokat. (A lemezen olyan előadók vendégeskednek, mint Robert Smith, slowthai és a Slaves, Beck, St. Vincent, Elton John, vagy Schoolboy Q.) 

Az idei évben elcsepegtetett videók mellett párhuzamosan azonban egy animációs nagyjátékfilmen is dolgozni kezdtek Albarnék, amit még a Song Machine-projekt második, jövő évre tervezett felvonása előtt szeretnének befejezni. "Aláírtuk a szerződéseket, és elkezdtük írni a forgatókönyvet. Ez egy viszonylag absztrakt animációs film lesz, egy stúdió számára elég nagy kockázat bevállalni ilyesmit, mert drága mulatság" - mesélte a rádióműsorban az énekes. Ígérete szerint fura és kissé bárgyú történetre számíthatunk, aminek időnként semmi értelme, sőt, csak időnként van valami értelme, és még azt is hozzátette, hogy szerinte a Gorillaz klipjei már eleve más szintet képviselnek, mint a legtöbb animációs videó, a japán Ghibli stúdió filmjei mellé helyezi színvonalban, szóval önbizalomban nem szenved hiányt. Tavaly amúgy bemutattak egy dokumentumfilmet is, a Reject False Icons a zenekar 2017-es és 2018-as lemezeinek elkészüléséről, plusz az akkori turnékról szóltak.

A Gorillaz ezen kívül decemberben online streamelt koncerttel mutatja majd be a lemezt, jövőre pedig európai miniturnéra indul.

Címkék: film gorillaz
https://recorder.blog.hu/2020/10/27/johet_a_gorillaz_film
Jöhet a Gorillaz film?
süti beállítások módosítása