Óvatosan kérkedj a rapvideódban, mert lekapcsolnak a zsaruk

2020.10.20. 15:00, Gaines

csalas.png

Ezt a tanulságot vonhatja le egy Los Angeles-i rapper, miután a hatóságok lekapcsolták csalásért, és akár 22 év börtönre is ítélhetik - írja a New York Times.

A Nuke Bizzle-ként rappelő pancser, polgári nevén Fontrell Antonio Baines, szeptember elején tette közzé EDD című klipjét, melyben azzal henceg, hogy megszedi magát a munkaügyi hivatal által, és közben vigyorogva lobogtatja az onnan kapott csekkeket, hogy mindjárt megy beváltani őket. Noha a videó alatt szerepel egy tájékoztató szöveg, miszerint csak szórakoztató céllal született, és nem is valódi borítékokat, hanem kellékeket használtak (nem tudni, hogy ezt utólag biggyesztették-e a poszthoz), a dalszöveg ezúttal nem a képzelet szüleményének bizonyult, a rendőrök a hónap végén, szeptember 23-án letartóztatták Bainest Las Vegasban.

A vád az, hogy több mint 1,2 millió dollárt csalt el, mert hamis személyazonosságokkal jelentkezett be munkanélküli segélyre: a hivatal közel 92 bankszámlára utalt pénzt, ahonnan több mint hétszázezer dollárt hívott le, mielőtt hét hamis hitelkártya birtokában lefülelték. Már csak azért sem kell nagyon megsajnálnunk, mert egy olyan szövetségi segélycsomagot fosztott így ki, ami a koronavírus-járványban szorult helyzetbe került önfoglalkoztatókat és független alvállalkozókat hivatott kisegíteni a bajból munkanélküli segélyekkel.

A 31 éves rapper akár 22 évre is börtönbe kerülhet, addig is kiélvezheti, hogy közel egymillióan tekintették meg a klipjét, aki gondolja, növelheti még tovább a nézettséget.

Címkék: rap nuke bizzle
https://recorder.blog.hu/2020/10/20/ovatosan_kerkedj_a_rapvideodban_mert_lekapcsolnak_a_zsaruk
Óvatosan kérkedj a rapvideódban, mert lekapcsolnak a zsaruk
süti beállítások módosítása