Klippremier! GERENDĀS feat. Tamáska Gabi: Elég

2020.10.16. 10:04, Gaines

gerendas.png

Gerendás Dániel dobosként több hazai formációban megfordult, erősítette már a The Biebers, a Follow The Flow, valamint a Margaret Island sorait. Idén indította el GERENDĀS nevű szólóprojektjét, melynek dalait más-más énekesekkel közreműködve készít el, hogy aztán majd egy lemez formájában gyűjtse össze. Most Tamáska Gabi énekesnővel hozott össze közös szerzeményt, amely szövegében és a hozzá készült, thriller atmoszférájú klipben is egy toxikus kapcsolatból való menekülésről szól.

A dal a tavaszi karanténidőszak alatt nyerte el végleges formáját, Gerendás még ezt megelőzően év elején kezdett Törőcsik Kristóffal (Margaret Island) és Tamáska Gabival dalokon ötletelni. "Az egyik ilyen alkalomra elvittem ezt a dalt szinte kész zenei alapként, amire hárman kitaláltuk az ének dallamokat" - meséli Gerendás. "Mikor megírtam a zenét, abszolút Gabi személyisége és stílusa lebegett a szemem előtt, egy ilyen laza, kicsit borongós hangulatú modern dalt szerettem volna vele megcsinálni. Szerencsére sikerült is eltalálni az Ő zenei világát, nagyon tetszett neki az első pillanattól kezdve a szám." A szöveg végleges verzióját édesapjával, Gerendás Péterrel közösen írta, ez az első ilyen jellegű közös munkájuk.

Gerendás Dani a klip megszületéséről is beszámolt a Recordernek: "A forgatókönyvet a feleségemmel, Sárival közösen írtuk, ami egy nagyon izgalmas amerikai stílusú thriller sztori lett. Ahogy az első dalomhoz készült videó, úgy ez a klip is Világi Bence és Mátyás Boldizsár rendezésében készült. Nagyon profik és kreatívak ezek a srácok, élmény velük dolgozni. Az operatőr egy nagyon fiatal (19 éves) tehetség, Krokovay ÁbelA klipforgatás nagyon gördülékeny volt, nagyjából 20 ember dolgozott a színfalak mögött, mindenki a maximumot nyújtotta. A kinti helyszíneknél szegény Gabinak egy hálóingben kellett a hideg őszi éjszakában mászkálnia, de hősiesen bírta a nehéz körülményeket." Tamáska Gabi így idézte fel a forgatást: "Délután háromkor mentünk az első helyszínre, eleinte kicsit megilletődtem a hatalmas stábtól, viszont amint elkezdtünk beszélgetni kiderült hogy mindenki nagyon jó fej. Végül hajnali ötkor végeztünk, nem is éreztem hogy fáradt lennék annyira jól éreztem magam."

lássuk tehát az új közös dal klipjét, íme az Elég:

GERENDĀS a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_61.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/10/16/klippremier_gerend_s_feat_tamaska_gabi_eleg
Klippremier! GERENDĀS feat. Tamáska Gabi: Elég
süti beállítások módosítása