Album- és klippremier! Third Planet: T-0 + Another World

2020.10.09. 13:00, Gaines

tpfoto6.jpg

A két éve alakult Third Planet egy EP-vel és két videoklippel a hátuk mögött érkezett el az első nagylemezük megjelenéséig, a T-0 tíz progresszív pszichedelikus rockdalt vonultat fel fülbemászó refrénekkel, klasszikus gitárszólókkal és kalandos zenekari elszállásokkal, amelyek a lemezen és koncerteken is remekül tudnak működni. Az új lemez egyik dalához klip is készült, ez mind a Recorderen debütál. Premier!

third_planet-front_borito-spotify.jpgThird Planet EP-t és a debütklipet követően a Rózsabors című dal vezette fel az új lemezt, amely a zenekar létezésének két évét öleli fel, felkerültek rá tehát a 2019-es középlemez számai, azok a dalok, amiket egy hónap után raktak össze együtt, és a teljesen aktuális szerzemények is. "Ez a mi evolúciónk, megmutatja, hogy lettünk egy csapat" - fogalmaz a zenekar. - "Ezért van az, hogy az albumon lévő dalok elég vegyes hangulatúak, és ezeken keresztül most már sokkal jobban tudjuk, merre is szeretnénk tartani. Ezért is lett az album címe T-0, mert ez a visszaszámlálás vége. Indulás. Kókai Barni grafikája tökéletesen megfogta ezt."

A lemezfelvételi munkálatokat még februárban kezdte el a csapat Garcia Szabolcs stúdiójában, de a vírushelyzet miatt csak nyár végén tudták befejezni. "Nem bánjunk a csúszást, mert egy csomó dolognak volt ideje kiforrni, főleg a billentyűsávoknak, amik nálunk még újdonságnak számítanak. Több dalhoz is kerültek elektronikai elemek, az Another World és a Raingame című számhoz intro is készült. A lemez utolsó dala is érdekes hangszerelést kapott, kizárólag elektronika és gitár a kíséret, sok mellékvokállal."

Az Another World intro mellett egy videóval is gazdagodott, azért ez a dal kapott klipet, mert sok, a zenekar számára friss zenei megoldás van benne, és fontosnak tartják az üzenetét is. Az Idegen zenekar stábjával forgattak, akik már a kezdetek óta figyelemmel kísérik a Third Planet munkáját, "ezért hihetetlenül lendületes és élvezetes volt velük végigvinni ezt az alkotói folyamatot". A horror beütésű videóban csuklyás-zászlós figurák veszik körül a leláncolt zenekari hangszereket, ehhez hasonló baljós háttér előtt zúznak az együttes tagjai.


hallgassuk is meg a Third Planet első lemezét, nézzük meg a klipet, majd október 16-án, pénteken látogassunk el az Instantba, ott lesz ugyanis a lemezbemutató koncert, Facebook-esemény

Third Planet a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_164.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/10/09/album-_es_klippremier_third_planet_t-0_another_world
Album- és klippremier! Third Planet: T-0 + Another World
süti beállítások módosítása