Magyarradar és dalpremier – Zsüd: Carved and Burned

2020.09.25. 11:00, Gaines

zsud_press02.JPG

Szeptember elején mutatkozott be előadóként Zsüd, akit az ImPro vezető oktatójaként már jól ismerhetünk a szakmából. Első, hálószobapopos-elektronikus száma után most újabb dalt tesz közzé, amely remek alkalom arra, hogy a producer-dalszerző-énekes a Magyarradaron meséljen magáról.

Mikor alakult: 2020

Hol alakult: Budapest

Tagok, hangszerek: Zsüd - production, vokál; live felállásban Havasi-Hollanda György /gitár/ és Bakai Márton /hegedű/ egészítenek ki.

Stílus: Electro-pop

Hatások: Bonobo, Weval, Monolink, Zayde Wolf, Zagar, Yonderboi, The Acid, Ruelle

Kiadó: Szerzői kiadás

Történet: Sosem akartam zenész lenni.

Megjelenések: Birds (Single) - 2020 augusztus, Carved And Burned (Single) - 2020 szeptember

zsud_press03.JPG

Küldetés: Feldolgozni azokat a témákat, amik foglalkoztatnak, soundtracket írni a befelé és kifelé figyeléshez.

Jövőkép: Szeretném ezt folytatni, illetve nagyon érdekel az alkalmazott zene is. 

Mellékprojektek: Az imPro School egyik vezető oktatója vagyok. Van egy JUD hobbiprojektem, amiben kütyütokokat varrok újrahasznosított anyagokból. Illetve szeretek a már nem működő kütyüknek/hangszereknek is új életet adni (leginkább képekben vagy növénytartóként).

Szexepil: A kerek diftongusaim.

Legnagyobb eredmény, elismerés: “Egész jó. Majd fejezd be.” /Yank/

Közeljövőbeli tervek: Több single is érkezik még idén, jövőre pedig a nagylemez.


Zsüd legközelebb szeptember 26-án, szombat este koncertezik Debrecenben, a Hangfoglaló Campus esték keretén belül a Nagyerdei Víztoronyban, az Analog Balatonnal. Facebook-esemény.


az új dalról 
pedig így mesélt nekünk a szerző-előadó: "Elképzeltem egy poszt-apokaliptikus világot, ahol az emberiség a föld alá kényszerült a környezetszennyezés következtében. Az után a bizonyos utolsó óra után vagyunk, elkéstünk, mindenki tudja, hogy miért kerültünk ide, ezért nem is kérdez senki semmit, csak ülünk a magunk kreálta kakaóban, amit teljesen megérdemeltünk.

Az ironikus ebben a dalban az, hogy még jócskán a covid hullám előtt írtam, de nem is lehetne aktuálisabb. Úgy érzem, hogy azzal a túlfogyasztással, ide-oda repkedéssel és vég nélküli harácsolással, amit globálisan műveltünk az elmúlt évtizedekben, valójában kértük a pofont. Csak remélni merem, hogy fel tudjuk használni ezt a kényszerpihenőt arra, hogy újra tudjunk kapcsolódni magunkkal és a világgal is egy őszintébb szinten.

Mivel pályaelhagyó környezetmérnök vagyok, ez a dal egyfajta vezeklés is - attól függetlenül, hogy nem ez a napi munkám, ugyanúgy sokat foglalkoztat ez a téma és nagyon fontosnak tartom."

halljuk tehát a darkos-elektronikus Carved And Burned-öt:

Zsüd a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_55.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/09/25/magyarradar_es_dalpremier_zsud_carved_and_burned
Magyarradar és dalpremier – Zsüd: Carved and Burned
süti beállítások módosítása