Itt a Hangfoglaló Program – Újabb tíz életút

2020.09.20. 18:01, trecorder

hangok-foto_1.jpg
Az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja az elmúlt években 65 életútinterjút készített, amelyekből újabb tíz jelent meg a Hangok és ütemek sorozatban.

A Vass Norbert szerkesztésében elkészült könyvben ezúttal Barcs Miklós, Dresch Mihály, drMáriás, Kiss Ferenc, Lantos Iván, Mohai Tamás, Pajor Tamás, Ráduly Mihály, Rupaszov Tamás és Vas János Panyiga szólalnak meg, az interjúkat Dragojlovics Péter, Jávorszky Béla Szilárd, Papp Máté és Rozsonits Tamás készítették.

„Az ebben a kötetben olvasható életútinterjúk duplán látleletek” – fogalmaz a könyv előszavában Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program elindítója. „Egyrészt, mert megidézik a kort, a környezetet és a könnyűzenei életet, amire a megszólalók visszaemlékeznek. Másrészt megvilágítják kicsit a mostani időszakot is, hiszen az objektivitásra törekvő kérdezők révén az interjúk főszereplői a ma szemüvegén, a megidézett események óta történt változások ismeretében beszélik el a hazai zenei élet egy-egy szeletét. És ez így van rendjén. Sőt, azt is mondhatnám, ezzel tartozunk a jövőnek.”

cikksorozat a Hangfoglaló Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2020/09/20/itt_a_hangfoglalo_program_ujabb_tiz_eletut
Itt a Hangfoglaló Program – Újabb tíz életút
süti beállítások módosítása