Szombaton újra itt az Independent Label Fair Budapest!

2020.09.08. 18:00, Recorder.hu

ilf2020_updated1.jpg

(X) Szeptember 12-én, most szombaton a Gólyában lesz az ILF 2020, azaz az Independent Label Fair Budapest, Magyarország első, kifejezetten underground stílusokkal foglalkozó, független hazai lemezkiadóknak és közönségüknek szóló vására, immáron negyedszer.

Az ILF arra törekszik, hogy a független színtér szereplői kilépve az online térből összejöjjenek, bemutassák portfóliójukat egymásnak és a közönségnek. Ez most különösen fontos, hiszen a koronavírus okozta gazdasági károkat a kisebb lemezkiadók nagyon megérzik, fennmaradásuk és további működésük bizonytalanná vált, ez derült ki a HAIL (Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége) friss felméréséből is. Ez a vásár hangsúlyosan szeretné felhívni a figyelmet erre a problémára. Fontos, hogy a gazdag hazai független kiadói spektrum ne szűküljön, hanem továbbra is egyre sokszínűbb legyen.

ilf2020a.jpg

Idén közel 50 hazai és határon túli kisebb-nagyobb kiadó képviselteti magát a vásáron, stílustól teljesen függetlenül, a digitálistól a kazettáig minden formátumban megjelentetett zenékkel. Az ILF célja, hogy a zenerajongóknak lehetősége legyen új kiadókat, zenéket felfedezni, érdekes, egyedi kiadványokat megvásárolni, közvetlenül a kiadóktól ezzel is támogatva őket. Az is fontos cél, hogy a független kiadóknak olyan fórumot biztosítsanak, ahol ők is jobban megismerhetik egymást, zenei profiltól függetlenül tapasztalatokat cserélhetnek, szakmailag fejlődhetnek és nyilvánosságot kaphatnak.

ilf2020b.jpg

A 2020-as esemény főtámogatója a HAIL, a szakmai napot szeptember 11-én ők tartják majd a Jurányiban, ahol olyan témákat vesznek majd elő, mint az állami támogatási rendszerek és -segítségnyújtás a COVID-károk enyhítésére, a digitális és fizikai terjesztés kihívásai, vagy a nemzetközi kiadói szakmai szervezetek.

A lemezvásár maga másnap, szeptember 12-én lesz a Gólyában, ahol a gyerekeknek tartanak DIY lemezborító workshopot a hanglemeztasak.hu támogatásával, illetve élő DJ setek is lesznek a vásáron résztvevő kiadók delegálásával: Sannan (Mana Mana), Lau (Dalmata Daniel), Formal Method (Audioexit), Zsüja live act (EXILES) és Syncbutton (BRVTAL).

ilf2020c.jpg

UPDATE: a 11-ei szakmai nap ilf2020merlin.jpgaz átmeneti határzár miatt sajnos lemondásra került. További infókért és friss hírekért kövessétek a HAIL és az ILF Facebook-eseményét.

(A fotók a tavalyi ILF-en készültek.)

https://recorder.blog.hu/2020/09/08/szombaton_ujra_itt_az_independent_label_fair_budapest
Szombaton újra itt az Independent Label Fair Budapest!
süti beállítások módosítása