Klippremier! Amber Smith: Wasted Love

2020.09.08. 16:30, Gaines

amber_klip.jpg

Áprilisban jött ki a megváltozott, immár trió felállású Amber Smith Record című nagylemeze, és néhány hónappal később megszületett hozzá az első videoklip is, amelyben a befelé fordulás, tépelődés erdei bolyongásban ölt látható alakot. Premier!

Wasted Love című dalhoz forgatott klip főszereplője, Polgár Csaba (Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :), Az Úr hangja) egy szál táskával veszik el a rengetegben, hogy pontosan mi elől menekül, az a néző képzeletére van bízva - bár a dalszöveg, az elégetett fénykép és elásott kulcscsomó alapján nagy összegben fogadhatunk valamiféle fájdalmas szakításra. A lényeg úgysem az ok, hanem maga a megtisztuláshoz vezető, egzisztenciális utazás.

A dalról és a klipforgatásról a zenekar frontembere, Poniklo Imre mesélt a Recordernek: "A dal az egyik legnagyobb kedvencünk az idei lemezről. Két különböző ötletet raktunk össze, szerintem az egyik legjobb dalunk lett valaha. Eredetileg egy másik számra (The Bell) forgattunk volna klipet, még tavasszal, a karantén alatt. A kényszer - hogy mindentől és mindenkitől távol forgassunk - hozta magával az erdő motívumot. Aztán addig tologattuk a forgatás idejét (egyikünk épp sose ért rá), hogy véget ért a karantén, és közben átgondoltam: a Wasted Love sokkal jobb, erősebb dal. Igy ehhez igazítottuk a sztorit is." A klipet a Gerecsében vezényelte le Székely János, aki régebben be-beugrott szintin és akusztikus gitáron Amber Smith-koncerteken, a főszerepre pedig ismert filmes és színpadi színészt kért fel a zenekar. "Polgár Csaba egyből igent mondott, aminek nagyon örültem, és nagyon jó volt vele dolgozni. Az egy dolog, hogy profi: van pár elesős jelenet, amit többször vettünk fel, és én mindig megijedtem, hogy TÉNYLEG kurva nagyot esik. De hihetetlen szerény és jó fej is."


vessük tehát be magunkat a nyári erdőbe, és temessük el gondjainkat, íme a Wasted Love:

Amber Smith a Facebookon

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_158.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/09/08/klippremier_amber_smith_wasted_love
Klippremier! Amber Smith: Wasted Love
süti beállítások módosítása