Fordulatos dobpárbajt vív Dave Grohl egy tízéves rajongójával

2020.08.31. 17:42, Gaines

grohl_battle.png

Két hete ment körbe a neten egy fantasztikus videó, amelyben egy Nandi Bushell nevű, tízéves dobos kiadja az összes felgyülemlett energiáját, miközben teljes felszabadultsággal játssza az Everlong című Foo Fighters szám dobszólamát. A kislány a YouTube-videó végén kihívta dobpárbajra Dave Grohlt, aki nem is Dave Grohl lenne, ha nem fogadta volna ezt el.

Köztudott, hogy Dave Grohl egy rendes srác. A karantén alatt például csatlakozott egy rajongója Instagramos, kilenc órás, "Grohlathon" nevű élő közvetítésébe, aki azt akarta elérni, hogy a Foo Fighters frontembere elénekelje vele a Dire Straits Money For Nothing című számát (jelesül Sting szólamát), budapesti koncertjén pedig a színpadra hívott egy kerekesszékes rajongót a színpadra, aki összetörhette a koncert végén a sztár gitárját. Így hát magától értetődő, hogy felelt Bushell kihívására, és a hétvégén kitweetelt egy válaszvideót a zenekar fiókjával.

Grohl elmesélte, hogy az 1997-es stúdiófelvétel óta nem játszotta az Everlongot (hiszen a koncerten a Foo Fighters dobosára hárul ez a feladat), viszont "legalább száz" üzenetet kapott az elmúlt héten a kihívásról, szóval muszáj volt leporolnia a dalt. A sztár csupa elismerő szóval nyilatkozott Bushell dobolásáról (a lány már 2017 óta posztol rendszeresen videókat, feldolgozott Nirvana-, Prince-, Metallica- és Muse-számokat is), és vissza is dobta a labdát a másik térfélre azzal, hogy újabb kört nyitott a dobpárbajban a Them Crooked Vultures Dead End Friends című számával. Hogy még tovább fokozzuk a hétindító jókedvünket, megnézhetjük Bushell reakcióvideóját is az új kihívásra. Reméljük, egyszer még a közös jammelés is összejön majd a lány és a Foo Fighters között!

Alább először a nyitóvideó, majd Grohl válasza, végül a reakció, amit bizonyára nemsokára követni fog a párbaj következő szakasza:

https://recorder.blog.hu/2020/08/31/fordulatos_dobparbajt_viv_dave_grohl_egy_tizeves_rajongojaval
Fordulatos dobpárbajt vív Dave Grohl egy tízéves rajongójával
süti beállítások módosítása