Chris Cornell örökösei nem járulnak hozzá a készülő Chris Cornell-filmhez

2020.08.25. 13:54, Gaines

cornell_film.jpg

Jövő hónapban kezdenének el forgatni egy Chris Cornell életét feldolgozó játékfilmet, a Black Days azonban rögtön hátrányból indul, a 2017-ben elhunyt énekes hagyatékát gondozó szervezet ugyanis a Pitchforknak azt nyilatkozta, semmilyen módon nem járultak hozzá a film elkészítéséhez.

A közlemény szerint a Soundgarden-frontember utolsó napjait feldolgozó film készítői egyáltalán nem keresték meg az örökösöket, miközben már javában zajlanak a forgatás előkészületei. A Black Days mögött egy Road Rage Films nevű gyártócég áll, amit a Facebook-oldaluk alapján 2015-ben alapítottak, és eddig kizárólag egy Johnny Holiday nevű színész (nem összekeverendő természetesen a 2017-ben elhunyt Johnny Hallydayjel) projektjeit hozták tető alá, aki korábban Carl Perkinst alakította a Joaquin Phoenix-féle Johnny Cash-filmben, A nyughatatlanban, és amúgy Kid Memphis néven zenél. Chris Cornellt, igen, Holiday fogja játszani. Szóval elég simlisnek tűnik a projekt, ennél sokkal meggyőzőbb a tavaly bejelentett dokumentumfilm, amelyet Peter Berg (Mélytengeri pokol, 22 mérföld) rendez, és részt vesz az elkészítésében az énekes özvegye, Vicky Cornell is.

Black Days esetében az örökösök engedélye nélkül meglehetősen valószínűtlen, hogy Soundgarden- (vagy Audioslave- ,vagy szóló) dalok csendüljenek fel benne. Hasonló helyzetbe került egyébként a Stardust címet viselő David Bowie-film, amellyel kapcsolatban még tavaly megírtuk, hogy az énekes dalai és a család áldása nélkül fog elkészülni. A Johnny Flynn (Trónok harca) főszereplésél leforgatott életrajzi filmet eredetileg idén áprilisban, a Tribeca Filmfesztiválon mutatták volna be, ám a koronavírus miatt a fesztivállal együtt a bemutatót is elhalasztották. Az alkotók eredeti Bowie-dalok híján maguk írtak olyan számokat, amik bowie-san hangoznak, alább meg is mutatunk egy, a készítők szándéka szerint egy korai, elveszett Bowie-dalnek beillő szerzeményt:

https://recorder.blog.hu/2020/08/25/chris_cornell_orokosei_nem_jarulnak_hozza_a_keszulo_chris_cornell-filmhez
Chris Cornell örökösei nem járulnak hozzá a készülő Chris Cornell-filmhez
süti beállítások módosítása