Kinek áll jobban a Stairway To Heaven?

2020.07.28. 12:29, Gaines

u2_stairway_2.png

Kis színes: 24 órán belül a U2 és St. Vincent is eljátszotta a Stairway To Heavent, ráadásul mindkettőt a karantén inspirálta.

A Led Zeppelin egyik leghíresebb dala a Stairway To Heaven, a feldolgozásoknak se szeri, se száma, önmagában nem képezne hírértéket, hogy egy sztár leporolja a klasszikust, de még kettő sem, viszont gyors egymásutánban érkezett két rokonszenves, jó szándékú főhajtás, amelyek a járványhelyzet egy-egy zeneipari aspektusára hívják fel a figyelmet.

St. Vincent az Instagramjára posztolt ki egy rövid videót, melyben stílusos napszemüvegben és gyümölcsös ingben ragad gitárt, hogy elpengesse Jimmy Page közismert intróját és akkordjait a progrock-dalból. Mint írta, ezzel a koronavírus-járvány alatt zárva tartó hangszerüzletek hangulatát szerette volna megidézni, hátha másnak is hiányzik, ahogy a gitárt válogató vevők a Stairway To Heavennel pilinckáznak a boltban. "Szeretettel küldöm az összes gitárosnak. Tudom. Nekem is hiányzik" - írja Annie Clark a kísérőszövegben, amelyben megemlékezik még egyéb népszerű gitárszaküzletben pengetett dalokról, például a Smoke On The Waterről és a Sweet Home Alabamáról.

A U2 énekese és gitárosa, Bono és Edge szintén csak egy rövid részletet ad elő a Led Zep-számból akusztikus gitárkísérettel: a videó felvezetőjében Bono a zenekar roadjainak küldi a felvételt, és megoszt egy anekdotát is, miszerint az ír stábbal kapcsolatban, amely egyébként "a legjobb a világon", az az egy bosszantó, hogy bármely stadionban vagy arénában lépnek is fel, Bonóék a beállás során mindig azt hallják, hogy a roadok ezt a számot játsszák, miközben ők maguk megfogadták, "soha, de soha nem fogjuk eljátszani". "Ezek a profi arcok azt hiszik, jobban tudják előadni a dalt, mint a zenekar. És lehet, hogy igazuk is van" - mondja Bono a pár verzés rész előtt.

Na, melyik a nyerő? Részünkről a U2-videót indító ténymegállapítás ("a U2 roadjai szívesebben turnéznának a Led Zeppelinnel) és Annie Clark öltözéke viszik a prímet.

https://recorder.blog.hu/2020/07/28/kinek_all_jobban_a_stairway_to_heaven
Kinek áll jobban a Stairway To Heaven?
süti beállítások módosítása