Jövő héten lemeztámogató piknik a Gólyában!

2020.07.26. 17:05, Gaines

decolonize.jpg

A nem európai kultúrák zenéiből, nem-temperált hangolásokból, az amerikai minimalizmusból és a pszichedelikus, rituális zenékből inspirációt merítő Decolonize Your Mind Society-t 2018 decemberében hívta életre Szabó Bálint. A zenekar debütlemeze ősszel fog megjelenni, július 29-én, szerda este a Gólyában lemeztámogató piknikre hívják azokat, akik szeretnék támogatni az album megjelenését - vagy csak egy jót beszélgetnének.

A formációt Szabó Bálint, azaz Gosheven mellett a hazai klubkoncertek közkedvelt zenészei alkotják, Hock Ernőt és Halmos Andrást ismerhetjük a vagy a The Mabon Dawud Republic soraiból (előbbit a The Qualitonsból is), Ávéd János, Pozsár Máté és Váczi Dániel pedig saját zenekaraikkal a jazz-szcéna elismert muzsikusai. A zenekar megszólalása is egyedülálló, hiszen a jávai zenéktől a közép-afrikai polifónián át a japán udvari szertartászenékig, vagy a tiszta hangolású indiai zenétől a közel-keleti makám semleges tercein át a földöntúli hangzású tibeti gyaling kürtökig több ezer éves kultúrák zenéit fogja át és értelmezi újra a modern kor nyújtotta technológiák segítségével.

Első lemezük anyagát 2020 júniusában három nap alatt rögzítették, az októberre tervezett megjelenéshez pedig vinyl kiadványt is megálmodtak, amit közösségi finanszírozás segítségével szeretnének tető alá hozni. "Annak ellenére, hogy a világ jelenlegi állapota meglehetősen apokaliptikus és kiszámíthatatlan, mi ünnepelni akarjuk életet, megmutatni, hogy milyen erőt rejt a közösség és a közös zenélés, és ezekkel a hihetetlenül színes tiszta hangolású dalokkal megpróbálunk rámutatni ennek a varázslatos univerzumnak a hihetetlen csodájára" - írják a crowdfunding oldalon, ahol még augusztus 8-ig lehet előre megvenni az albumot, és ezáltal támogatni a lemez létrejöttét.

A kampány részeként a csapat július 29-én, szerda este a Gólyában "lemeztámogató pikniket" szervez, ahol az esemény kiírása szerint "a poszt-Covid delírium szűnni nem akaró fájdalmát" is enyhíthetjük, "és végre találkozhassunk veletek élőben és beszélgethessünk egy jót, közben persze kiemelve a pénztárcátokból némi maradék aprót az éhező művészek javára, meg a ti javavatokra is, mert olyan lemezt kaptok postán októberben, amilyet a csillagok állása szerint is bizton nyugtázhatunk, hogy az év - ha nem az életed - lemeze lesz!!!! no kidding..." A piknikhez több DJ szolgáltat majd kísérőzenét, további részletek a Facebook-eseményoldalon.

Alább pedig egy kis ízelítő a remek című A Courteous Invitation To An Uninhabited Anabatic Prism című lemezről, amit itt lehet megrendelni:

 decolonize_borito.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/07/26/jovo_heten_lemeztamogato_piknik_a_golyaban
Jövő héten lemeztámogató piknik a Gólyában!
süti beállítások módosítása