Klippremier! The Royal Freak Out: New Transmission

2020.07.22. 12:00, Gaines

royal_2.png

Sötét víziók, (rém)álom szerű képek, őrület és megnyugvás jelenik meg a Képzőművészeti Egyetem hallgatói által készített mega-videóban, amit a progresszív stoner rockos The Royal Freak Out egyik leghosszabb dalához, a New Transmission-höz forgattak. Fekete-fehér nyomasztás: a klip itt és most, a Recorderen debütál.

Idén másodszorra, a koronavírus nehézségei ellenére is létrejött a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Majdnem Híres Rocksuli közös projektje, amelynek keretében Révész László csoportjából fiatal képzőművészek válogattak a beküldött zeneművek közül. Ebben az évben öt dalhoz készítettek videót a hallgatók teljes művészi és kreatív szabadsággal. Jordán Lili és Somhegyi Enikő a The Royal Freak Out egyik leghosszabb dalát, a New Transmission-t választották, ami bár a zenekar egyik kedvenc dala, 7:13-as hosszával úgy gondolták, képtelenség lesz rá klipet forgatni. Lám, sikerült, nem is akármilyet.

now_6514.jpg

Jordán Lili így mesélt a videóról: “Már nem is emlékszem, hogy esett erre a dalra a választás, de eleinte úgy volt, hogy csak egy 2-3 percet csinálunk meg. Aztán Enikővel annyira belejöttünk a forgatásokba és annyi ötletünk volt, hogy csak csináltuk és csináltuk a videókat és rájöttünk, hogy igazából már a próbavideókból simán van 7 perc, úgyhogy miért ne csináljuk meg az egész dalt. Izgalmas volt maga a kihívás, hogy bő 7 percre forgassunk. Ez a szám állt a legközelebb a világunkhoz, így könnyebben tudtunk dolgozni.”

A karantén itt is keresztbe vágta a lányok számításait, erről Lili hozzátette, hogy “...nagyon rosszul jött ki, mert nem tudtunk találkozni, vidéken voltunk, de tök simán ment online a brainstorming, hogy mi legyen a következő lépés. Tök természetesen jött nekünk, hogy melyik kép melyik után jön, simán összeraktuk.”

royal_1.png

A zenekar abban a szerencsés helyzetben van, hogy a képzősök még egy dalukat, a Walrus Factory-t is beválasztották, ami pár hete debütált. A zenekar új dalokon is dolgozik, és hamarosan rögzítenek egy live session-t is, ahol megmutatnak majd egy új dalt a készülő albumról. Élőben legközelebb augusztus 15-én a szigetvári Prog Camp fesztiválon játszanak majd, Budapesten pedig október 2-án a Robotban

most pedig lássuk a nemcsak fekete-fehér palettája miatt darkos videót, íme a New Transmission:

The Royal Freak Outs a Facebookon 

zenekari fotók: Zsiga Pál

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_145.jpg

https://recorder.blog.hu/2020/07/22/klippremier_the_royal_freak_out_new_transmission
Klippremier! The Royal Freak Out: New Transmission
süti beállítások módosítása